Sinbad: The Fifth Voyage (2014)

Regie: Shahin Sean Solimon
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Avontuur/Fantasy
Speelduur: 89 minuten
Met: Patrick Stewart, Lorna Raver, Sadie Alexandru
meer acteurs
5,5
De sultan vraagt aan held Sinbad om diens ontvoerde dochter terug te halen, die is ontvoerd door een kwaadaardige tovenaar.


Reacties


3-3-2015 22:07 door: Tachyon Persoonlijk bericht
De stop-motion animatie van de monsters is een ode aan Ray Harryhausen en komt er dicht bij, maar de rest van de film voelt veel te amateuristisch aan.

4-3-2015 17:57 door: sindala Persoonlijk bericht
Tachyon schreef:
De stop-motion animatie van de monsters is een ode aan Ray Harryhausen en komt er dicht bij, maar de rest van de film voelt veel te amateuristisch aan.

Ik heb grote bewondering voor het werk van Ray Harryhausen , dus dit is er weer eentje voor mijn 2c-lijst.

6-7-2015 19:55 door: sindala Persoonlijk bericht
Wat knap, dat Harryhausens zesarmige Kalibeeld uit "The Golden Voyage" veel mooier geanimeerd en dus ook veel aansprekender is dan z'n moderne nogal fletse tegenhanger in deze film (40 jaar later!). Maar ik kan het wel waarderen dat de makers in deze tijd nog hebben gekozen voor stopmotion, een techniek die er nog altijd veel beter op het scherm uitziet dan welke computeranimatie dan ook, ook al is het veel arbeidsintensiever. En al zijn de bewegingen vaak wat houterig, de textuur en diepte van stopmotion is nog immer onovertroffen, net zoals de echte (model-)X-Wings en de (stopmotion-)AT-AT-looptanks uit de eerste Star Wars-trilogie veel realistischer ogen dan dat CGI-spiegelruimteschip en die CGI-zweeftanks uit de tweede trilogie.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine