The Butler (2013)

Alternatieve Titel: Lee Daniels' The Butler
Regie: Lee Daniels
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Biografie/Drama
Speelduur: 132 minuten
Met: Forest Whitaker, Oprah Winfrey, Robin Williams
meer acteurs
7,6
Als butler van acht opeenvolgende presidenten in het Witte Huis maakt Cecil Gaines de opkomst van de burgerrechtenbeweging, de uitbraak van de Vietnamoorlog en andere belangrijke gebeurtenissen mee die zijn leven, zijn gezin en zijn land beïnvloeden.

Gebaseerd op het leven van Eugene Allen, die van 1952 tot 1986 in het Witte Huis werkzaam was.


Reacties


30-9-2013 00:37 door: sindala Persoonlijk bericht
Absoluut de beste van de vijf films op het pac-festival, met een indrukwekkende hoofdrol van Forest Whitaker. Door de ogen van zijn personage Cecil Gaines zien we niet alleen de dramatische gebeurtenissen in zijn persoonlijke leven, maar ook de bewogen geschiedenis van de zwarte bevolking van Amerika vanaf de jaren twintig tot de verkiezing van een zwarte president in het nieuwe millennium. Een geweldige film!

24-10-2014 03:22 door: Mebert Persoonlijk bericht
Wat ik heb gezien is een campagnefilm voor de democraten met daarin enige geschiedvervalsing ten aanzien van de butler. Zijn ene zoon was geen vrijheidsstrijder, zijn andere zoon is nooit naar Vietnam gegaan, zijn moeder is niet verkracht en zijn vader is niet neergeschoten. Verder een sterrencast die niet al te gelukkig gekozen is. 6je.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine