The Grandmaster (2013)

Alternatieve Titel: Yi dai zong shi
Regie: Wong Kar-Wai
Herkomst: Hongkong, China, Frankrijk
Genre Actie/Biografie/Drama
Speelduur: 130 minuten
Met: Zhang Ziyi, Tony Leung Chiu Wai, Cung Le
meer acteurs
7,0
The Grandmaster vertelt het verhaal van twee Kung Fu specialisten: hij komt uit het zuiden van China, zij komt uit het noorden. Hij is Ip Man, de legendarische leermeester van Bruce Lee, haar naam is Gong Er. Hun wegen kruisen op de avond van de Japanse invasie in 1936. Ze ontmoeten elkaar in het legendarische bordeel: The Golden Pavilion, waar de beste martial arts meesters elkaar treffen. Een verhaal over verraad, uitdaging, eer en liefde tegen de chaotische achtergrond van oorlog en bezetting.

Niet te verwarren met Ip Man (2008), Ip Man 2: Legend of the Grandmaster (2010) en Ip Man 3 (2015) van Wilson Yip, met Donnie Yen als Ip Man en The Legend Is Born: Ip Man (2010) en Ip Man: The Final Fight (2013) van Herman Yau, met Dennis To als de jonge en Anthony Wong als de oude Ip Man.


Reacties


17-6-2013 19:24 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Deze film is vooral mooi, elk shot kun je zo inlijsten en aan de muur hangen. De gevechten zijn niet super spectaculair maar wel goed uitgevoerd. Het verhaal heeft daar ook niet de nadruk, maar probeert als een soort van gedramatiseerde documentaire het leven van Ip man te vertellen.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine