Branded (2012)

Alternatieve Titel: Moskwa 2017
Regie: Jamie Bradshaw, Aleksandr Dulerayn
Herkomst: Rusland, Verenigde Staten van Amerika
Genre Mysterie/Fantasy/Drama
Speelduur: 106 minuten
Met: Ed Stoppard, Leelee Sobieski, Jeffrey Tambor
meer acteurs
4,5
In de nabije toekomst weet de marketing strategie van de grote fastfood merken de publieke opinie te bepalen. Ben je zelf, dik is gezond. Slechts één man, zelf oud martketing expert, komt achter de waarheid en begint het epische gevecht tegen de verborgen monsters die de wereld leiden.


Reacties


2-3-2013 13:11 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Het thema over de commercie vond ik sterk, en hier en daar weet de film dit goed in beeld te brengen. Twee dingen resoneren nu nog steeds door mijn hoofd; hoe ver kun je gaan met marketing? en vroeger bepaalde de massa hoe bedrijven hun producten plaatsten, maar tegenwoordig bepaald de marketing van die producten hoe de massa zich moet gedragen.

Voor de rest vond ik de film niet gebalanceerd, er komen veel sub-plots in voor die halverwege de film ineens ophouden, de CGI doet zijn werk maar is wel tergend slecht, het acteren was nog wel aardig, maar over het algemeen mist de film ritme en opbouw. Langzame stukken worden zonder reden (zo lijkt het) afgewisseld met actievolle gedeeltes, en het hele plot met de (rode) koe lijkt compleet een andere film te zijn.

Toch wist de film de hele tijd te boeien, met name door het, voor mij, interessante thema.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine