Compliance (2012)

Regie: Craig Zobel
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Drama/Thriller/Misdaad
Speelduur: 90 minuten
Met: Ann Dowd, Matt Servitto, Dreama Walker
meer acteurs
6,0
In een fastfoodrestaurant krijgt manager Sandra een telefoontje van een man die zich uitgeeft voor een politieman. Hij vertelt haar dat een van haar vrouwelijke personeelsleden van een klant gestolen heeft. De beller beveelt Sandra het meisje Becky naar een achterkamer te brengen waar ze haar moet fouilleren en wachten totdat de politie haar komt ophalen. In de daarop volgende uren wordt Becky op bevel van de beller ontkleed en urenlang seksueel vernederd.

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de destijds 17-jarige MacDonalds-medewerkster Louise Ogborn, die drieƫnhalf uur lang naakt allerlei vernederingen moest ondergaan op aanwijzing van een anonieme beller die beweerde een politieman te zijn.


Reacties


10-1-2017 09:21 door: sindala Persoonlijk bericht
Ik heb jaren geleden een nieuwsdocumentaire over deze zaak gezien, waarin ze ook delen van de door de bewakingscamera opgenomen beelden lieten zien. Die was eigenlijk veel heftiger dan deze film. Uiteraard durfden de makers het ook niet aan om het zich in een MacDonalds-restaurant te laten afspelen, dus hebben ze een fantasienaam gebruikt.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine