The Wolf of Wall Street (2013)

Alternatieve Titel: Wolf of Wallstreet
Regie: Martin Scorsese
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Misdaad/Drama
Speelduur: 180 minuten
Met: Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Matthew McConaughey
meer acteurs
7,0
Een New Yorkse effectenhandelaar weigert mee te werken aan een grootschalige verzekeringsfraudezaak waarbij corrupte Wall Street-medewerkers, niets ontziende bankiers en maffialeden betrokken zijn.


Reacties


11-1-2014 12:39 door: djo Persoonlijk bericht
Wederom een briljante film van Martin Scorsese, met in de hoofdrol een DiCaprio op zijn best als egoïstische beurshandelaar Jordan Belfort. Doet een beetje denken aan Goodfellas, alleen met veel meer humor. Wel erg lang (3 uur), maar geen moment verveelde deze geweldige misdaad-komedie. Kortom, een echte aanrader.

27-1-2014 12:29 door: Sebo Persoonlijk bericht
Wat een saaie platte film! Ik denk dat als de bioscoop een pauze had gepland, ik niet voor de tweede helft gebleven was. Het idee is na 10 minuten wel duidelijk, maar dan moet je nog 2 uur en 50 minuten waar alleen maar meer van hetzelfde gebeurt. DiCaprio is niet slecht, maar ook niet briljant. De film kon me geen moment boeien.

6-2-2014 16:39 door: Tejo Persoonlijk bericht
Mee eens Sebo;
Tijdens mijn bioscoopbezoek verlieten meerdere bezoekers de film voortijdig.
Het was allemaal te lang, de monologen "over the top" en na een halfuur heb je alle manieren om coke te snuiven wel gezien...
Leonardo zet wél een duivelse Jordan Belfort neer...

27-3-2014 01:32 door: Mebert Persoonlijk bericht
Een 5 voor de tetten en DiCaprio. Voor de rest een redelijk saaie film. Ik ben het met Sebo eens dat de trailer plus 5 minuten eigenlijk de hele film is.

24-8-2020 21:21 door: sindala Persoonlijk bericht
Ik heb me de hele tijd lopen afvragen of dit door de maker als satire of serieuze film is bedoeld. Voor een satire was het wel erg realistisch en voor een serieuze film erg plat. Leonardo DiCaprio was prima, evenals het mooie camerawerk, maar verder geef ik deze film het nadeel van de twijfel: een mager zesje.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine