Halo 4: Forward Unto Dawn (2012)

Regie: Stewart Hendler
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre SF/Actie/Thriller
Speelduur: 92 minuten
Met: Tom Green (II), Anna Popplewell, Enisha Brewster
meer acteurs
6,3
UNSC-kadet Thomas Lasky probeert de eer van zijn militaire familie op te houden tijdens zijn opleiding op de Corbulo Academy of Military Science. Zijn matige prestaties halen de resultaten van zijn afdeling omlaag, tot ergernis van zijn teammaten van het Hastati-eskadron. Als ook nog blijkt dat hij door een zware allergie-aanval dreigt te worden weggestuurd ziet de toekomst er donker voor hem uit. Maar dan vallen de troepen van de Covenant de school aan...

Microsoft spendeerde ongeveer 10 miljoen dollar aan deze live-actionfilm ter promotie van het computerspel Halo 4. Deze werd oorspronkelijk uitgebracht als een vijfdelige internetserie op YouTube. Een langere versie werd daarna uitgebracht op dvd en bluray.


Reacties


25-11-2012 20:13 door: sindala Persoonlijk bericht
Het lijkt allemaal wel heel erg op Starship Troopers, zelfs de UNSC-uniformen lijken op de Federation-uniformen. Verder is het begrijpelijk dat er shots uit de spellen in voorkomen, maar hoewel die moeten doorgaan voor opgenomen beelden van gevechtshandelingen is erg goed te zien dat deze uit de computer komen. Ondanks de grote vooruitgang in CGI-animatie kunnen deze de vergelijking met live-action nog altijd niet aan.

Al met al een heel aardige (maar ook heel voorspelbare) sciencefictionfilm met mooie effecten, aardig wat actie en adequaat acteerwerk. Ik ken de spellen niet, dus weet ik niet of de film dezelfde sfeer heeft, maar voor de gemiddelde kijker zal dit best een vermakelijke film zijn.

3-4-2020 09:38 door: Sylly Persoonlijk bericht
Als fan van de games is dit een vermakelijke film. Ze ziet veel bekende dingen terugkomen en het ziet er allemaal prima uit.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine