The Lone Ranger (2013)

Regie: Gore Verbinski
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Western/Actie
Speelduur: 149 minuten
Met: Armie Hammer, Johnny Depp, Helena Bonham Carter
meer acteurs
7,3
Ranger John Reid en zijn Indiaanse compagnon Tonto strijden tegen het onrecht in het Wilde westen.


Reacties


30-8-2013 16:14 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Depp heeft zijn piratenkostuum geruild voor een indianen-outfit. Leuke western en het is te merken dat we met de makers van de Pirates-reeks te maken hebben, zonder dat het echt een flauw trucje wordt.

13-10-2013 23:03 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Waar de Pirates de kijker vanaf de eerste minuut bij de lurven pakt, heeft the Lone Ranger hier meer moeite mee. Het lange uitgesponnen introductieverhaal kan me niet zo veel boeien... Maar de actie in het laatste half uur, is geweldig!

13-12-2013 20:36 door: filmfan Persoonlijk bericht
Is in Amerika als zomerfilm 2013 geflopt. Er zit te veel "social comment" in en daar houden ze niet van. De link tussen leger en fout geld, captain Jay Fuller, gespeeld door Barry Pepper, lijkt verdacht veel op general George Custer, die er niet vies van was om vrouwen en kinderen af te slachten. Kortom, de Disneystudio's tonen lef en de film verdient meer dan de 6.6 op IMDB. Johnny Depp speelt een prachtige Tonto, waar hij een Oscar voor zou moeten krijgen. The Lone Ranger is oorspronkelijk een stripheld die 'law and order' herstelt en was onder jongeren zeer populair. Zijn kreet: "Hi Yo Silver" werd door de jeugd overgenomen en was onder soldaten tijdens WOII een geliefde kreet. Zie Band of Brothers; als zij hun 'wings' krijgen opgespeld. Ik wil eigenlijk een 9.5 geven, maar dat kan helaas niet, vandaar maar een 9.

8-6-2019 14:40 door: Tony Clifton Persoonlijk bericht
De film is veel beter dan de onverdiende vernietigende kritieken, al springt het qua sfeer af en toe compleet van links naar rechts. Soms donker en onheilspellend, vervolgens weer melig leuk. Ook een beetje aan de (te) lange kant met 2-en-een-half uur. Maar al met al heb ik me erg goed vermaakt. Dat paard is hilarisch! xD

25-11-2020 08:48 door: sindala Persoonlijk bericht
De regisseur heeft voor het begin van de film wel heel erg leentjebuur gespeeld bij Sergio Leone's Once upon a Time in the West. Maar goed: als je dan jat, kun je dat maar beter bij de beste doen, zullen we maar zeggen. Verder vond ik de film best aardig, maar echt veel te lang. Met zo'n relatief eenvoudig verhaal had een filmduur van anderhalf uur volstaan. Het acteerwerk vond ik ook niet erg goed, vooral Armie Hammer was zeer matig en veel van de andere rollen waren meer karikaturen dan echte levende personages. De enige reden dat ik geen onvoldoende geef is Johnny Depp, die weer zo'n heerlijk droogkomisch personage neerzet zoals alleen hij dat kan. Al met al vond ik het een zeer onbevredigende film, waar met een betere regisseur en een betere acteur voor de Lone Ranger veel meer in had kunnen zitten.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine