RoboCop (2014)

Regie: José Padilha
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre SF/Misdaad/Actie
Speelduur: 117 minuten
Met: Joel Kinnaman, Abbie Cornish, Gary Oldman
meer acteurs
6,1
Een dodelijk gewonde politieman wordt omgebouwd tot cyborg-misdaadbestrijder RoboCop. Herinneringen aan de tijd dat hij nog mens was blijven hem echter achtervolgen.

Nieuwe versie van RoboCop (1987).


Reacties


1-5-2014 21:53 door: Fred Persoonlijk bericht
MWOAH....Een voldoende vanwege de nostalgie

29-10-2014 16:21 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Als je, net als ik, in 1987 overdonderd werd door het origineel van Verhoeven, komt deze versie over als een flauwe remake.

Ik heb me nog geprobeerd te verzetten tegen mijn vooroordelen... (Weller had toch een markantere kop, de politiek incorrecte grappen tussendoor, een betere kijk op het psychologische aspect of het nu een mens is of een robot, en zo kan ik nog wel even doorgaan) Maar dat heb ik halverwege maar opgegeven.

Voor fans van het origineel komt deze remake over als een zoutloze Asylum kloon. Wel leuk zijn de verschillende verwijzingen naar het origineel. En eerlijk is eerlijk, Oldman's rol (die hij, zoals altijd, met verve neerzet) voegt toch daadwerkelijk wat toe aan deze film.

Mocht je geen last hebben van het origineel, dan is RoboCop gewoon een aardige actiefilm. Veel schieten en explosies.

7-7-2014 21:39 door: sindala Persoonlijk bericht
Toch knap van Verhoeven, want zijn origineel van meer dan 25 jaar geleden is veel moderner dan dit flauwe aftreksel, waar alle scherpe kantjes vanaf gehaald zijn. Als actiefilm is ie heel aardig, maar het verhaal is simplistisch en ouderwets, zonder verrasingen. De makers gooien er gewoon voor een berg geld aan effecten tegenaan en hebben zich niet over een verhaallijn bekommerd. In de beste Transformers-traditie dus, want er zijn zat bioscoopgangers die enkel een botte actiefilm willen zien. Daar is niets mis mee, maar ik vind het jammer dat ze daar zo'n mooie film als Robocop voor misbruiken, net zoals ze eerder al deden met Total Recall.

11-5-2016 00:01 door: Tony Clifton Persoonlijk bericht
Ik sluit mezelf bij alle bovenstaande reacties aan. Net zoals bij "Total Recall" had ik bij deze film een "is dit nu nodig?" gevoel. Schuif dat opzij, bekijk 'em een keertje en glimlach bij wat verwijzingen links en rechts en move on. Niks mis mee, maar ook niet meer dan dat.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine