The Hunger Games: Catching Fire (2013)

Alternatieve Titel: The Hunger Games 2. De hongerspelen 2.
Regie: Francis Lawrence
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Avontuur/Actie/SF
Speelduur: 117 minuten
Met: Jennifer Lawrence, Liam Hemsworth, Josh Hutcherson
meer acteurs
7,6
Na hun overwinning op de 74e hongerspelen zijn Katniss en Peeta teruggekeerd naar hun eigen District 12, het armste district in het land Panem. Ze zijn nu rijk en beroemd en wonen vlak bij elkaar, maar sinds de spelen hebben ze amper contact met elkaar gehad. Peeta heeft begrepen dat Katniss' gevoelens tegenover hem op verzoek van hun mentor Haymitch door haar werden overdreven. Katniss zelf is er nog niet uit en weet niet precies wat ze voelt voor zowel Peeta als haar beste vriend Gale. De overwinnaars van de hongerspelen hebben de plicht een overwinningsronde door alle districten van Panem te maken. Op de dag dat Katniss hieraan begint krijgt ze bezoek van president Snow. Hij waarschuwt haar dat ze de bevolking moet overtuigen van haar liefde voor Peeta, want anders zou er wel eens iets met haar familie en Gale kunnen gebeuren. De zelfmoordpoging van Katniss en Peeta aan het slot van de spelen heeft voor veel onrust in het land gezorgd omdat velen dit als een protest tegen zijn bewind zagen. Daarom moet ze de mensen laten zien dat dit een daad van liefde was, en geen daad van verzet.


Reacties


25-11-2013 17:01 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Ik kan niet zo heel goed uitleggen waarom, maar op de een of andere manier slaan de beide Hunger Games films de plank net mis. Hoewel het verhaal, de wereld, het decor allen erg in mijn straat liggen, raakt het me net niet. Soms gaat de verhaallijn te snel, soms staat men veel te lang stil bij details. Een van de grootste uitdagingen wanneer het gaat om boekverfilmingen.

Het einde vond ik overigens verschrikkelijk. Dat was er namelijk totaal niet. Het verhaal stopt gewoon halverwege... Ik vermoed dat deel drie naadloos aansluit.

26-11-2013 15:42 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Ik heb onlangs de trilogie gelezen en ik denk ook dat het bronmateriaal hier aan toedraagt. In de boeken blijft Katniss ook niet verder te komen dan een hertje dat in de koplichten van een aanstormende auto blijft kijken (overigens overtuigend gespeeld door Jennifer Lawrence). Er zit geen groei in het boek en verder dan of het opgejaagde hertje of boos stampend door de gangen wordt het zelfs in de boeken niet.

Ook merkte ik bij het herkijken van de deel 1 dat je volgens mij een hoop mist als je het boek niet hebt gelezen. Vandaar misschien dat jij denkt dat de film nogal van de hak op de tak springt.

En ja, ook het boek van deel 2 eindigt nogal abrupt, dus dat klopt wel... enne deel drie wordt opgeknipt in 2 delen... (met dank aan Harry Potter & Twilight.... waarom maar 1x cashen als het ook 2x kan?)

19-1-2014 18:26 door: sindala Persoonlijk bericht
Het einde is inderdaad precies als in het boek en ik vond de film ook van een vergelijkbaar niveau als deel één. Jammer dat het derde deel wordt opgeknipt in twee delen, maar ik hoop dat ze het hier dan wel beter doen dan in The Hobbit met die stomme cliffhanger op het eind. Verder ben ik benieuwd of ze trouw blijven aan het boek, want in het derde boek zitten nogal wat gruwelijke gebeurtenissen.

6-4-2014 14:45 door: prins Persoonlijk bericht
de film is zeer mooi.
de eerste film is wel leuk maar de tweede is wel leuker

21-4-2014 20:38 door: Fred Persoonlijk bericht
Woody Harrelson does Kurt Cobain?

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine