Elysium (2013)

Regie: Neill Blomkamp
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Drama/SF
Speelduur: 109 minuten
Met: Matt Damon, Jodie Foster, Sharlto Copley
meer acteurs
6,4
In 2154 leeft de rijke elite op het luxe ruimtestation Elysium, terwijl de rest van de bevolking op de verwoeste aarde probeert te overleven.


Reacties


25-8-2013 16:38 door: BOWSERRAY Persoonlijk bericht
geweldige film, jammer dat het grootste gedeelte op aarde afspeelt, maar echt een film die ik zeker nog eens ga kijken

8-9-2013 01:25 door: Mebert Persoonlijk bericht
Op aarde waande ik me echt in een township in ZA. Het ruimteschip zeer goed vormgegeven en futuristisch. CGI effecten goed gedaan.

Maar dan. Het verhaal. Flinterdun script over held die opgroeit met vriendinnetje. Vriendinnetje krijgt later een dochter die gered moet worden door apparatuur die alleen en exclusief op Elysium aanwezig is. Held heeft data in zijn hoofd en heeft daardoor macht. Situatie wordt hersteld en dochtertje wordt genezen. Dit alles met hier en daar een flashback die (eigenlijk) niet in de film past.

10-9-2013 11:39 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Helemaal mee eens Mebert!

11-9-2013 09:14 door: sindala Persoonlijk bericht
Inderdaad een erg plat verhaal, maar dat vond ik nog niet het ergste. De actiescenes zijn op een verschrikkelijke manier gefilmd: heel schokkerig met veel verspringende beelden, waardoor de actie slecht te volgen is. Voeg daarbij ook nog een extreem luidruchtige soundtrack en het is duidelijk dat deze film echt op de jeugd is gericht: veel spektakel, maar voor de rest heeft het allemaal weinig om het lijf. Jammer dat de eerste film die ik in het prachtige Kinepolis-complex van Antwerpen heb gezien deze onoriginele standaardfilm was.

28-11-2013 11:11 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Mebert weet het inderdaad goed te vertolken. Hoewel het verhaal inderdaad flinterdun is, wordt het wel goed en mooi in beeld gebracht. Matt Damon is ook goed op dreef...

Wel jammer dat we zo weinig van Elysium en Jodie Foster te zien kregen.

5-1-2016 04:36 door: Tony Clifton Persoonlijk bericht
OMG hoeveel miljoenen dollars of slecht zijn hierin gestoken.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine