Oblivion (2013)

Regie: Joseph Kosinski
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Avontuur/Actie/SF
Speelduur: 129 minuten
Met: Tom Cruise, Nikolaj Coster-Waldau, Morgan Freeman
meer acteurs
7,2
In de toekomst is de Aarde door straling vrijwel onbewoonbaar geworden. De overgebleven mensen wonen in de lucht en de ruïnes van de Aardse steden worden bevolkt door wrede buitenaardse wezens. Een onderhoudsman en voormalig soldaat is de enige mens die de aarde nog bezoekt. Op een dag vindt hij een mysterieuze vrouw in een neergestorte ruimtecapsule en hij ontdekt dat wat hij van de aardse geschiedenis dacht te weten niet helemaal klopt.


Reacties


21-4-2013 12:46 door: sindala Persoonlijk bericht
Ik had een vermakelijke avonturen/sciencefictionfilm verwacht, maar ik had niet verwacht dat ik Oblivion zo goed zou vinden. Dit is voor mij tot heden de grootste verrassing van 2013 en de eerste film die ik dit jaar een 8 geef.

De grote pluspunten van Oblivion zijn toch wel het originele en behoorlijk verrassende verhaal en de indrukwekkende beeldenpracht. De steriele woning en machines van het onderhouds-echtpaar staan in schril contrast met de vernietigde wereld, waar "toevallig" alleen nog maar enkele bekende landmarks duidelijk herkenbaar te zien zijn. De kleine cast (in feite maar zeven acteurs en wat figuranten) levert degelijk werk af.

23-4-2013 11:44 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Ook ik ging met de verwachting om een standaard sciencefiction film te gaan kijken en was blij verrast. Het eerste deel voldeed aan de verwachting, mooie plaatjes, goede actie, Cruise, die, ondanks zijn 50 jaar, een sterk personage neerzet.

De ontwikkeling van het verhaal, hoewel niet bijster origineel, wordt perfect uitgevoerd en wist zelfs mij (die alles zo'n beetje toch wel al eens gezien heeft) mee te nemen en te verrassen.

Na de film zat ik te twijfelen tussen een dikke 7 of een kleine 8, maar door de goede productie en de sterke uitvoering van het verhaal geef ik deze film ook een 8. Dat is ook mijn eerste van 2013, maar ja, met nog maar 5 films in dat lijstje, is dat niet zo verwonderlijk.

26-5-2015 00:08 door: Tony Clifton Persoonlijk bericht
Ik kan niet anders als het met de bovenstaande reacties eens zijn, op vele manieren petje af voor deze film. De enige reden echter die me tegenhoudt om er een 8 aan te geven is dat ik regelmatig flashbacks had van andere SF films die in hun eigen recht speciaal en soms ook baanbrekend waren. Om geen spoilers weg te geven zal ik er geen noemen maar kenners van het SF genre zullen er meteen een paar kunnen opsommen. Vandaar dat ik het een en ander op momenten nogal "makkelijk" vond overkomen. Desalniettemin is deze film dik in orde en het aanzien meer dan waard.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine