Rio Bravo (1959)

Regie: Howard Hawks
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Western
Speelduur: 141 minuten
Met: John Wayne, Dean Martin, Angie Dickinson
meer acteurs
7,8
John Wayne speelt Sheriff John T. Chance. Hij heeft de moordenaar Joe Burdette opgebracht en in zijn gevangenis gesmeten. Joe's broer Nathan is vastbesloten hem te bevrijden en huurt daarvoor allerlei tuig in. De sheriff heeft als enige helpers zijn hulpsheriff Dude (Martin) en de kreupele Stumpy.


Reacties


22-8-2012 20:53 door: sindala Persoonlijk bericht
Mooie film die het vooral van de voortdurende spanning moet hebben en minder van de daadwerkelijk confrontaties. Wel jammer van het matige acteerwerk van Ricky Nelson, die eigenlijk een zanger was. Van mij hadden ze zijn rol helemaal mogen schrappen, dan hadden die twee domme liedjes er waarschijnlijk ook niet ingezeten.

21-8-2013 16:10 door: filmfan Persoonlijk bericht
Rio Bravo is een reactie van regisseur Howard Hawks op de film High Noon, waarin de hoofdpersoon gespeeld door Gary Cooper te slap optreed en te veel afwacht. In Rio Bravo verliezen John Wayne en de zijnen nooit de regie, ondanks alles. Mooie film.

21-8-2013 16:13 door: filmfan Persoonlijk bericht
[quote]filmfan schreef:
Rio Bravo is een reactie van regisseur Howard Hawks op de film High Noon, waarin de hoofdpersoon gespeeld door Gary Cooper te slap optreed en te veel afwacht. In Rio Bravo verliezen John Wayne en de zijnen nooit de regie, ondanks alles. Mooie film. Zegt iets over de Koude Oorlog, net als High Noon. Dat was de waan van die dagen.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine