The Sign of Four (1987)

Regie: Peter Hammond
Herkomst: Verenigd Koninkrijk
Genre Tv-film/Mysterie/Misdaad
Speelduur: 103 minuten
Met: Jeremy Brett, Edward Hardwicke, Jenny Seagrove
meer acteurs
7,5
Miss Mary Morstan vraagt Sherlock Holmes haar vader op te sporen, die al tien jaar vermist is.

Eerste van vijf Britse Sherlock Holmes-films met Jeremy Brett als Sherlock Holmes, gebaseerd op het gelijknamige verhaal van Arthur Conan Doyle.


Reacties


30-7-2015 10:51 door: FritsFlits Persoonlijk bericht
Jeremy Brett als Sherlock Holmes was misschien wel de beste ooit.

3-8-2015 20:48 door: sindala Persoonlijk bericht
Ik heb de dvd van het eerste seizoen van de Sherlock Holmes-serie met Jeremy Brett, maar de films heb ik nog niet gezien (ik heb ze wel meteen op mijn 2c-lijst gezet). De serie is in ieder geval behoorlijk goed.

Jeremy Brett als beste Sherlock Holmes-vertolker is een gedurfde uitspraak, zeker als je bedenkt dat ook acteurs als John Barrymore, Basil Rathbone, Stewart Granger, John Neville, John Cleese, Christopher Plummer, Peter Cushing, Christopher Lee, Ian McKellen en Benedict Cumberbatch 's werelds beroemdste detective hebben vertolkt.

Ikzelf zou zo ééntweedrie niet weten wie ik de beste vond, maar Basil Rathbone vind ik altijd zeer overtuigend, evenals Christopher Lee, Matt Frewer en recentelijk Benedict Cumberbatch. Erg goede vertolkingen in enkele films vond ik verder Nicol Williamson in The Seven-Per-Cent Solution en Robert Stephens in The Private Life of Sherlock Holmes, waarin Christopher Lee Sherlocks broer Mycroft speelt.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine