Virtuality (2009)

Regie: Peter Berg
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika, Canada
Genre SF/Drama/Tv-film
Speelduur: 84 minuten

Acteurs:
6,0
12 mannen en vrouwen nemen deel aan de Phaeton-missie, een tienjarige ruimtereis naar een afgelegen planetenstelsel. Geavanceerde virtual reality-modules moeten er voor zorgen dat de bemanning geestelijk in orde blijft. Als ze bij Neptunus arriveren zorgt een fout in het systeem voor een gevaarlijke situatie.


Reacties


16-4-2012 16:13 door: sindala Persoonlijk bericht
Als sciencefiction-liefhebber vond ik het vooral leuk dat de Orion-voorstuwingsmethode werd gebruikt: kernbomexplosies duwen het ruimteschip (dat wordt beschermd door een stuwplaat aan de achterkant) in de gewenste richting. Hoewel er geen antwoord wordt gegeven op hoe de bemanning de extreme versnellingen kan overleven vond ik het wel een origineel idee. De explosies in de ruimte waren bovendien geluidloos. Zo hoort het ook, maar in vrijwel alle films wordt dit genoegzaam "vergeten", omdat ruimte-explosies zonder geluidseffecten niet cool zouden zijn of zoiets. Ook de opwekking van kunstmatige zwaartekracht door de bemanningsverblijven te laten roteren en het maken van zuurstof en het zuiveren van de lucht door middel van planten was realistisch weergegeven. De virtual reality-brillen hadden qua werking wel wat weg van de futuristische holodecks uit Star Trek, maar in tegenstelling tot holodecks zouden dergelijke brillen in de zeer nabije toekomst best eens werkelijkheid kunnen worden.

Technisch vond ik de film dus best goed bedacht, daarom is het jammer dat het verhaal nogal gekunsteld over kwam. Ik heb begrepen dat "Virtuality" een pilotfilm was voor een beoogde televisieserie, wat de uitgebreide introductie van de personages en de fragmentarische verhaallijn verklaart. Toch jammer, want het basisgegeven heeft ook voor een enkele film best potentie.

13-7-2012 17:32 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Het is inderdaad jammer dat het hier om een pilot gaat. Op het moment dat het echt interessant begint te worden is de film afgelopen. Helaas is de serie ook nooit aangekocht, dus het verdere verhaal zullen we nooit zien.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine