Faces of Death (1978)

Alternatieve Titel: The Original Faces of Death
Regie: John Alan Schwartz
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Documentaire/Horror
Speelduur: 105 minuten
Met: Michael Carr, Thomas Noguchi, Samuel Berkowitz
6,0
Beruchte exploitatiefilm waarin de uiteenlopende manieren waarop mensen en dieren doodgaan wordt getoond. Circa 60% van de beelden is echt, de rest is in scene gezet.

In dit eerste deel wordt onder andere getoond: een open hart-operatie, een autopsie, een hondengevecht, een slang die wordt gedood door piranha's, een slachthuis, een aapje waaruit de hersenen worden gegeten, het doodknuppelen van zeehondjes, een alligator die een politieman doodt, een aanslag door huurmoordenaar Francois Jordan, een schietpartij tussen de politie en een man die zijn gezin heeft vermoord, een lijkenhuis, terechtstellingen in een gaskamer en met de electrische stoel, een onthoofding, een bloedorgie, een zelfmoord, cryotechniek, een dodelijk ongeluk in een grot, een verdrinkingsslachtoffer op het strand, een dodelijke aanval van een beer, een stadje dat wordt weggevaagd door zowel een tornado als een bosbrand, slachtoffers van een wolkenkrabberbrand, de Tweede Wereldoorlog, de Vietnamoorlog, hongerdoden in Biafra, een dodelijke parachutesprong, de dood van een stuntman en slachtoffers van trein-, auto- en vliegtuigongelukken.

De scenes met het aapje, de dodende alligator, de politie-schietpartij, de onthoofding en de bloedorgie zijn volgens de extra's in scene gezet. De stukjes over huurmoordenaar Francois Jordan en de stuntman zijn ook nep. De executie met de electrische stoel en de beer-aanval zijn waarschijnlijk ook niet echt.


RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine