Conquest 1453 (2012)

Alternatieve Titel: Fetih 1453
Regie: Faruk Aksoy
Herkomst: Turkije
Genre Geschiedenis/Avontuur/Actie
Speelduur: 160 minuten
Met: Devrim Evin, Ibrahim Celikkol, Dilek Serbest
7,8
Historisch epos over de verovering van Constantinopel door de Ottomaanse Turken onder leiding van Sultan Mehmed II.


Reacties


6-3-2012 14:25 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Een heel aardig historisch epos. De film duurt veel te lang en nog heb ik het gevoel dat er scenes missen en af toen het verhaal wat kort door bocht is. Het bevat alle ingrediƫnten die een dergelijke film moet hebben. Vandaar de HW icoontjes.

Het is de duurste Turkse film aller tijden. Desalniettemin merk je dat men niet het budget of de kennis heeft van hollywood. Dit getuige de af en toe matige cgi-gebouwen. Of de af en toe net wat mindere stuntvertoningen, zoals bijvoorbeeld een speer die net niet helemaal recht door een lichaam heen gaat. Ook de ondertiteling (de NLse vertaling) liet wat te wensen over.

Echter voor een land wat geen grote historie heeft in het maken van historische epossen, was het een hele vermakelijke film. Aanrader voor liefhebbers (zoals ik) van dit genre.

2-1-2013 11:22 door: sindala Persoonlijk bericht
Zoals zo vaak in dit soort films is de heroiek soms wat overdreven en natuurlijk worden alleen de wandaden van de Byzantijnen getoond en niet die van de Turken, want het is per slot van rekening een Turkse film (bij Amerikaanse, Britse of Chinese films zie je dat ook). Toch is het een zeer vermakelijke film, en ik vond de lengte van dik 2,5 uur helemaal niet te lang.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine