The Pillars of the Earth (2010)

Regie: Sergio Mimica-Gezzan
Herkomst: Duitsland, Canada
Genre Mini-serie/Drama/Geschiedenis
Speelduur: 419 minuten
Met: Ian McShane, Rufus Sewell, Matthew MacFadyen
meer acteurs
8,7
'The Pillars Of The Earth' speelt zich af in het Engeland van de twaalfde eeuw. Als de koning van Kingsbridge sterft, barst een strijd om de troon los. Neef Stephen neemt automatisch de plaats van zijn oom in, maar dit is zeer tegen de zin van Maud, het enige nog levende kind van de koning. Ook binnen de kerk is het onrustig. De net verkozen kloosteroverste Philip wil een nieuwe kathedraal laten bouwen, maar merkt al snel dat zelfs in de kerk politieke spelletjes worden gespeeld.

De miniserie is gebaseerd op de wereldwijde bestseller 'De Pilaren Van De Aarde' van Ken Follett. De serie werd vervolgd door World Without End (2012).


Reacties


12-1-2012 13:39 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Erg mooie serie over de bouw van een Kathedraal in de middeleeuwen. Ik vond het met name interessant om het politieke spel te zien in die tijd. Hoe de kerk invloed probeert uit te oefenen op het bestuur en het belang van economie en commercie in die tijd. Daarnaast zitten er mooi opgebouw karakters en relaties in de tijd.

4-12-2020 14:31 door: mommymetal Persoonlijk bericht
Prachtige verfilming van een prachtig boek.


3-5-2021 21:29 door: sindala Persoonlijk bericht
Prachtige miniserie, die me erg aan de Cadfael-boeken en televisieserie deed denken. Niet zo vreemd omdat die ook een religieuze setting hadden en in dezelfde periode in Engeland speelden.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine