Black Out (2012)

Regie: Arne Toonen
Herkomst: Nederland
Genre Thriller/Misdaad/Comedy
Speelduur: 90 minuten
Met: Robert de Hoog, Kim van Kooten, Katja Schuurman
meer acteurs
6,8
Ex-crimineel Jos Vreeswijk wordt op de dag voor zijn huwelijk wakker met een pistool in zijn hand naast een onherkenbaar lijk. De onderwereld beschuldigt hem bovendien van het stelen van twintig kilo cocaïne. Jos krijgt 24 uur om alles op te lossen. Bijkomend probleem is echter dat hij een black out heeft. Lukt het Jos om te voldoen aan het ultimatum en op tijd zijn voor zijn eigen huwelijk?


Reacties


1-11-2012 16:21 door: mrdaan Persoonlijk bericht
De makers hebben goed gekeken naar films als Lock, Stock and Two Smoking Barrels of Pulp Fiction waardoor de film niet bijster origineel is. Maar het is daarmee zeker geen onverdienstelijke film! Ik heb er wel van genoten! De verschillende karikaturen worden door de acteurs goed neergezet en de film bevat een flinke dosis humor.

22-5-2012 15:02 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Leuke film, en mooi dat er nog iemand in Nederland is die dit aan durft (buiten Vet Hard zou ik geen andere vergelijkbare Nederlandse film kunnen noemen). Ja er wordt zeker leentjebuur gespeeld bij Guy Ritchie en andere regisseurs, maar dat is helemaal erg. Er zit gewoon erg veel lol in deze film.

Alleen jammer dat de film niet zo consistent is, na een sterk begin verliest de film wat coherentie in het midden om weer sterk te eindigen. Waar 'die andere regisseurs' vaak elk detail minitieus hebben voorbereid laat Toonen daar toch wat steken vallen. Of misschien heeft het te maken met het beperkte budget (ik geloof dat Toonen zelfs nog een CD of stripcollectie heeft verkocht om deze film te financieren).

Wat blijft er op de eindstreep over? Een leuke, gewaagde, over-the-top, misdaadfilm met zeer goed spel van Raymond Thiry.

23-5-2012 09:18 door: sindala Persoonlijk bericht
Leuke film die inderdaad veel aan "Vet Hard" doet denken. Actie, humor, spanning, alles zit er in. Alleen al door dat Tarantino-esk gebabbel tussen de zusjes Schuurman over vrouwelijke hoofdpersonages in gangsterfilms was de film voor mij al geslaagd. Daarmee wil ik de andere personages zeker niet te kort doen, want iedereen speelde erg sterk in deze film.

30-5-2012 13:44 door: putdeksel Persoonlijk bericht
één van de beste nederlandse films. Goed verhaal en de personages zijn goed tot hun recht gekomen.

25-7-2017 19:30 door: Mevrouw1980 Persoonlijk bericht
ik was in 2015 & oook 2016 op zoek na Nederlandse film toen Ik erachter via youtube film omdat ik benieuwd was wat deze acteur Raymond Thiry Ik heb toen in 2016 op dvd gezien
Ik vind deze film aangrijpende film
ik geven ook cijfer 8

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine