The Hunger Games (2012)

Alternatieve Titel: De hongerspelen.
Regie: Gary Ross
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre SF/Actie/Drama
Speelduur: 142 minuten
Met: Jennifer Lawrence, Elizabeth Banks, Josh Hutcherson
meer acteurs
7,6
In de nabije toekomst zijn de Verenigde Staten ten onder gegaan aan droogte, ziektes en oorlog. Een nieuw land is ontstaan met de naam Panem, verdeeld in 12 districten. Elk jaar komen vanuit elk district twee jonge mensen tegen elkaar uit in The Hunger Games, een brute competitie op leven en dood die in het hele land live wordt uitgezonden. Als de 12-jarige Prim wordt uitgekozen om in de Hunger Games te vechten neemt haar oudere zus Katniss vrijwillig haar plaats in. Samen met Peeta, de mannelijke kandidaat uit haar district, gaat ze de dodelijke confrontatie aan met tegenstanders uit andere districten.


Reacties


16-8-2012 20:26 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Aardige Amerikaanse survival film. Het verhaal, gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks, is een mix tussen het Japanse Battle Royale en The Running Man. En hoewel de film goed is uitgevoerd, steekt het nergens bovenuit.

21-10-2012 15:25 door: wilco Persoonlijk bericht
Een goede verfilming van het boek. De film voelt ook wat volwassener aan dan het boek (het was oorspornkelijk een kinderboek namelijk).9-2-2013 11:01 door: WIRO Persoonlijk bericht
Goede film tot aan het einde. Einde is niet de kwaliteit die ze daarvoor neerzetten. Vooral het begin, tot aan de echte hungergames, heeft mooie shots.


6-4-2014 14:43 door: prins Persoonlijk bericht
ik heb de film gezien en de boeken is weel zeer anders dan de film

9-4-2014 12:03 door: jack Persoonlijk bericht
coole film

13-7-2015 04:23 door: Tony Clifton Persoonlijk bericht
Ik heb de boeken niet gelezen maar het ziet ernaar uit dat Jennifer Lawrence haar karakter erg goed heeft neergezet; sterk, meedogenloos maar ook kwetsbaar en onzeker. Helaas verpest regisseur Gary Ross veel met zijn "shaky cam" gebruik. Ik heb gelezen dat hij dat met een reden deed maar het eindresultaat was vrij irritant. Toch een aardige film.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine