Prometheus (2012)

Regie: Ridley Scott
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre SF/Horror
Speelduur: 124 minuten
Met: Michael Fassbender, Noomi Rapace, Charlize Theron
meer acteurs
7,2
Een team van ontdekkingsreizigers gaat op een reis door het universum waarbij ze een ontdekking doen die leidt naar de oorsprong van het ontstaan van de mensheid. Hierdoor belanden ze in de gevaarlijkste uithoeken van het universum. Daar zullen ze een angstaanjagend gevecht moeten doorstaan om de toekomst van de mensheid te redden.


Reacties


6-6-2012 19:32 door: mrdaan Persoonlijk bericht
De film viel me toch wat tegen. Hoewel de beelden werkelijk fantastisch zijn, zeker de openingsscene, lijkt het verhaal niet helemaal lekker te lopen. Het eerste deel is gigantisch traag en het geheel vervolgens in sneltreinvaart af te raffelen. Dat is erg jammer. De traagheid in het begin geeft het gevoel naar een soort documentaire te kijken, erg mooi. Het tweede deel lijkt een b-film uit het science fiction genre.

7-10-2012 00:36 door: Tony Clifton Persoonlijk bericht
Waarom krijgt deze film zo'n hoge score van jullie allemaal? De enige reden dat deze film een voldoende (en wat dat betreft een erg mager zesje) van me krijgt is omdat Ridley Scott mij met zijn beeldenpracht niet teleurgesteld heeft. Een semi-groots verhaal (waar komen we vandaan, wie heeft ons gemaakt etc etc) kan echt niet verhullen dat dit een erg mager prentje is.

Ik heb op IMDB de film gechecked en daar wordt aangegeven dat Ridley Scott de film als "op-zichzelf-staand-in-een-Alien-soortig-universum" ipv een soort van prequel op de Alien-films. Hoe kan het dan in godsnaam zo zijn dat ik deze film samen met mijn broertje bekijk en wij allebei constant de "Alien"-scriptlijnen vantevoren aan het invullen zijn! Alsof je er een blauwdruk overheen gelegd hebt en alleen de details eromheen verandert om te kunnen zeggen dat het toch een origineel idee is! (Ik ga geen voorbeelden geven om alles te bederven maar het is erg invulbaar) Van enige fantasie gespeend en een belediging voor de ook maar casual filmganger! De originele "Alien" uit 1979 was tenminste nog spannend.

Aan de andere kant word je overweldigd door de grootsheid van de beelden die constant onontkoombaar op je afgekatapulteert worden, zoals alleen maar bijvoorbeeld de scene waar "David" voor het eerst de interstellaire kaarten in het buitenaardse schip opstart. Echt ongelofelijk indrukwekkend. En de film zit vol met dit soort "open-mond" momenten, vandaar dat ik er nog een voldoende aan kan geven.

Helaas zijn dit soort beelden de enige reden dat ik deze prent over een jaar of 15 nog een keer wil zien, voor de rest kan ik alleen zeggen, ga na het zien van deze film naar de videotheek en trek "Alien" nog eens uit het rek, dan weet je precies wat ik bedoel.

7-10-2012 09:12 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Misschien waren mijn verwachtingen te hoog, Ridley Scott de regisseur van de eerste Alien film gaat terug naar een van zijn meesterwerken.

Inderdaad, het visuele geweld is prachtig, maar het verhaal is een soort "Alien light". Daardoor is het allemaal wat minder en juist meer voor de hand liggend. Het is zeker geen slechte film en er worden een paar antwoorden gegeven op het origineel. Maar het is wel meer een 'afvink lijstje' waar je het origineel langs houdt.

Voor diegenen die hem al hebben gezien, een grote dikke spoiler:

spoiler:
Dit youtube filmpje komt grotendeels overeen met mijn idee over Prometheus. link:Honest Trailers - Prometheus


Ik heb lang zitten twijfelen tussen een 6 en een 7 en omdat ik me toch 2 uurtjes heb vermaakt, een zeven.

8-10-2012 03:09 door: Tony Clifton Persoonlijk bericht
Echt van mijn stoel gevallen van het lachen om die "honest trailer"! Hilarisch en wat mij betreft een instant klassieker!

8-10-2012 12:30 door: Neoliticum Persoonlijk bericht
Ik vond het geen slechte film maar er werd teruggegrepen naar zijn vorige werken maar dat hinderde niet naar mijn mening want ik hou van s/f en visueel is het een plaatje. Wel een beetje oude wijn in nieuwe zakken..

21-10-2012 15:27 door: wilco Persoonlijk bericht
Normaal een 7, maar de 3d bluray voegt zoveel toe. Betere 3d effecten dan avatar. Het schept echt een realistische wereld waarop je uitkijkt.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine