Total Recall (2012)

Regie: Len Wiseman
Herkomst: Canada, Verenigde Staten van Amerika
Genre SF/Actie/Avontuur
Speelduur: 118 minuten
Met: Colin Farrell, Bryan Cranston, Kate Beckinsale
meer acteurs
6,4
Doug Quaid ontdekt dat hij in werkelijkheid een spion is en dat zijn hele leven een verzinsel is.


Reacties


12-8-2012 15:15 door: sindala Persoonlijk bericht
Een vlakke verhaallijn, platte personages en een werkelijk belachelijk eindgevecht. De film haalt het nergens bij Verhoevens origineel . Colin Farrell was niet erg overtuigend als Doug Quaid, Kate Beckinsale's personage kreeg veel teveel speeltijd (niet verwonderlijk, omdat haar man regisseerde) en Jessica Biel daarentegen had vrijwel niets te doen.

De mooie toekomstdecors uit het origineel zijn ingewisseld voor een slap Blade Runner-aftreksel, de humor is totaal verdwenen en het ergste van alles vond ik dat het Mars-verhaal totaal is geschrapt, terwijl dit volgens de makers geen remake van Verhoevens film maar een nieuwe verfilming van het het verhaal "We Can Remember It For You Wholesale" is (waarin het Mars-thema wél voorkomt).

Voor wie Verhoevens film niet kent zal dit waarschijnlijk best een aardige film zijn, want er zit heel veel actie in. Persoonlijk vond ik de film een zware tegenvaller, met maar één groot pluspunt: de prachtig gemaakte achtervolging met zweef-auto's.

16-8-2012 21:37 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Toen ik het nieuws hoorde van deze remake, was mijn eerste gedachte ook waarom? Verhoevens 'origineel' was toch een goede verfilming? Maar toen ik de eerste trailer zag, veranderde mijn mening. Al was het maar een update, de CGI mogelijkheden van tegenwoordig kunnen zeker deze SF film een goede boost geven.

En dat was ook zo, alle effecten, achtergronden en ja, inderdaad achtervolgings scene's zijn zeker een vooruitgang op zijn voorganger. Of dat Schwarzenegger of Farrel nu een betere Douglas Qaid is, daar ben ik nog niet over uit. Elk had zo zijn eigen kwaliteiten.

Het verhaal is inderdaad redelijk identiek, hoewel we deze keer niet naar mars gaan, maar de wereld is nu verdeeld in 2 kolonies, Europa en Australie... De rest is door chemische oorlogsvoering onbewoonbaar verklaard. Maar de rest van de verhaallijnen zijn wel hetzelfde.

Als ik de films toch moet vergelijken vind ik wel dat Verhoeven's versie het Rekall thema beter uitwerkte. Ik vind het dan wel weer jammer dat hij deze nieuwe versie zo afkraakt, er zitten zelfs een paar knipogen naar zijn versie (let maar eens goed op bij de douane scene). Zeg dan gewoon dat het niet 'jouw' film is en wens ze het beste.4-9-2012 11:49 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Ik heb het origineel nooit gezien, maar was niet heel erg onder de indruk van deze film. Ik vind het jammer dat er zo'n overdaad aan actie in de film zit. Ik had veel liever gehad dat men wat dieper was ingegaan op de verstandhoudingen.

29-12-2012 01:14 door: WickedWitchy Persoonlijk bericht
mrdaan schreef:
Ik heb het origineel nooit gezien, maar was niet heel erg onder de indruk van deze film. Ik vind het jammer dat er zo'n overdaad aan actie in de film zit. Ik had veel liever gehad dat men wat dieper was ingegaan op de verstandhoudingen.


Genre Avontuur/Actie/SF
Begrijp niet zo goed welke verstandhoudingen je liever uitgewerkt had gezien.


RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine