Senna (2010)

Regie: Asif Kapadia
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk
Genre Documentaire/Sport/Biografie
Speelduur: 106 minuten
Met: Ayrton Senna, Alain Prost, Frank Williams (II)
8,0
Documentaire over Formule 1-coureur en drievoudig wereldkampioen Ayrton Senna, die op zijn 34e in een crash om het leven kwam.


Reacties


27-11-2011 21:16 door: Mebert Persoonlijk bericht
Een met grote perfectie gemaakte documentaire. Mooi in beeld gebracht is de tivaloteit tussen Alain Prost en Ayrton Senna. Een uitstekend beeld wie deze held als mens en sportman was.

27-11-2011 23:35 door: Tony Clifton Persoonlijk bericht
Heb alleen het laatste gedeelte gezien en wil hem ns in zijn geheel bekijken want van wat ik gezien heb ben ik geneigd Mebert gelijk te geven. Maarre.... "tivaloteit"? ^^

27-11-2011 23:46 door: sindala Persoonlijk bericht
Ik neem aan dat mebert rivaliteit bedoelde

Wat betreft deze docu: ik keek in die tijd best veel F1, maar ik heb deze documentaire bewust niet gekeken omdat ik Senna altijd een enorme XXXXX vond, met dezelfde onhebbelijkheden als later Schumacher. Geef mij maar Nigel Mansell of Alain Prost.

28-11-2011 05:22 door: Tony Clifton Persoonlijk bericht
Behalve het feit dat ik natuurlijk grinnikte om de typfout van Mebert moet ik t hier ff giga oneens zijn met Sindala. Deze docu laat juist zien hoeveel Senna voor Brazilië betekende en wat voor persoon hij was, en tussen neus en lippen ook wat voor eikel Prost in die tijd was!

28-11-2011 05:23 door: Tony Clifton Persoonlijk bericht
Baalde er alleen ontzettend van dat ik niet op tijd was om deze docu in zijn geheel te zien!

28-11-2011 05:25 door: Tony Clifton Persoonlijk bericht
En als je deze docu bewust niet gezien hebt moet je ook niet zo eikelig te zijn om er zo'n irritante reactie op te willen geven, ben ook bewust een niet-fan van een aantal personen om verschillende redenen maar ik ga niet oordelen om iets wat ik niet gezien heb. O zo, lekker puh en nog meer van dat soort onzin. :-P

28-11-2011 10:15 door: sindala Persoonlijk bericht
Je kunt het natuurlijk oneens zijn met mijn reactie, maar irritant? Ik dacht dat ik het toch vrij netjes heb gehouden, of je zou moeten vallen over het woord "onhebbelijkheden".

Ik heb in andere reacties ook geoordeeld over niet door mij geziene films zoals bijvoorbeeld Saw of Scarface, dus waarom zou ik dat hier niet doen? Ik zal alleen nooit een 1 geven aan films waar ik niets van moet hebben maar die ik niet heb gezien, zoals de hierboven genoemde films en deze documentaire.

28-11-2011 16:12 door: Tony Clifton Persoonlijk bericht
Het ging zich er meer om dat als je er niet op stemt je mening voor je moet houden, want je geeft toch door het geven van je mening sturing aan iets waar je geen oordeel over kunt hebben. Simpelweg omdat je het niet gezien hebt.

Aan de andere kant heb ik er zelf net zo goed niet op gestemd dus ik had net zo hard mn mond moeten houden. Da's dan ook weer waar.

29-11-2011 22:46 door: Mebert Persoonlijk bericht
ummmm......rivaliteit.....blind typen.

29-11-2011 22:54 door: Mebert Persoonlijk bericht
Ook ik heb destijds alles meegemaakt. Daar staat tegenover dat Schumacher zo saai was dat ik mijn interesse voor de Formule 1 heb verloren.

@Sindala
Weet wel dat ondanks alles Alain Prost de beheerder is van het fonds dat Senna heeft nagelaten. Was alles wat we in die tijd gezien hebben nu toch voor een deel acteerwerk of was het serieuze rivaliteit.

Die 9 komt ergens vandaan

Dit was één van de punten.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine