Wreck-It Ralph (2012)

Regie: Rich Moore
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Animatie
Speelduur: 101 minuten
Met: Ed O'Neill, Alan Tudyk, John C. Reilly
meer acteurs
7,1
Wreck-it Ralph is de vijand van de videospel held Fix-it Felix. Zijn probleem is dat iedereen van de 'good guy' houdt, dus als er een nieuw spel in de arcade-hal komt grijpt hij zijn kans.
Hij sluipt in het nieuwe spel met een doel, een medaille halen. Maar ook in het nieuwe spel weet hij alles te slopen en zet daarbij een dodelijke vijand vrij die alle spellen in de hal bedreigt. Samen met een 'foutje' uit het lieve cart racespel moet hij alles op alles zetten om de held te worden waar hij altijd van droomde.
Of is het Game Over voor de Arcade-hal?


Reacties


2-3-2013 13:21 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Niet je standaard Disneyfilm... En dat heeft zo zijn voordelen, maar ook zijn nadelen. Een van de voordelen is dat het dus geen standaard verhaaltje is, het nadeel is dat Disney dat wel goed kan (na zo veel keer) en het verhaal hier niet helemaal uit de verf komt.
Voor kijkers die weten wat 8 bit en 16 bit spelletjes zijn zitten er wel leuke dingen in. Oude computerhelden in een nieuw jasje... Helaas zijn die scene's nogal beperkt (maar af en toe hilarish) en speelt het plot zich af in een aantal onbekende (waarschijnlijk voor de film ontwikkeld) spellen... (het zal allemaal ook wel lastig geweest zijn met de rechten en zo)...
Eigenlijk een zesje, maar omdat ik zelf veel oude computerspellen speel(de) een extra puntje.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine