Django Unchained (2012)

Regie: Quentin Tarantino
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Drama/Western
Speelduur: 165 minuten
Met: Jamie Foxx, Leonardo DiCaprio, Christoph Waltz
meer acteurs
8,1
De bevrijde slaaf Django probeert met hulp van een Duitse premiejager zijn vrouw vrij te krijgen, die nog als slavin op de plantage werkt.


Reacties


1-5-2012 17:43 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Eerste beeld van de film is beschikbaar. (zie hier rechts)

8-6-2012 09:05 door: sindala Persoonlijk bericht
Eerste trailer van de film is beschikbaar. (zie hier rechts)

8-6-2012 16:13 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Na de trailer te hebben gezien, kijk ik inmiddels erg uit naar de film!

18-1-2013 10:42 door: mrdaan Persoonlijk bericht
QT laat de VS in de 19e eeuw zien, waar blanke plantagehouders de dienst uitmaken en slavernij alledaags is. Een setting waar markante figuren in gedijen. DiCaprio, Foxx, Jackson en Waltz weten dan ook heerlijke karakters neer te zetten. Kortom een zeer geslaagde western.

In zekere zin lijkt de film wel een beetje op Inglorious Basterds. In een tijd van onderdrukking staat er een onbekende held op die uit is op wraak. Ook zijn er duidelijk verwijzingen naar de grindhouse films, met name in de typografieen.

De enige kritische noot die te plaatsen is, is dat QT zichzelf niet heeft overtroffen. Maar dat is voor een regisseur met zijn oeuvre geen schande en leidt zeker niet tot middelmatigheid.

31-1-2013 20:22 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Tarantino's laatste begint sterk. Vlotte en vreemde conversaties en langzaam maar zeker begint het plot steeds sterker te worden. Tarantino op z'n best. Maar, vanaf het moment dat ze DiCaprio ontmoeten begon was voor mij de lol er een beetje af. Hij duurt me allemaal te lang en de hete worst waar ze de hele 2de helft omheen zitten te draaien is danig afgekoeld als ze hem eindelijk gaan eten... en dan nog eens... en dan nog eens...

4-2-2013 23:27 door: sindala Persoonlijk bericht
Voor Tarantino-begrippen een vrij eenvoudig en rechtlijnig verhaal, maar wel weer heel wat van die heerlijke gesprekken waar Tarantino patent op lijkt te hebben. Jamie Foxx en vooral Christoph Waltz waren geweldig en het eindgevecht is erg spectaculair. De film duurt alleen veel te lang, zeker bij zo'n in wezen vrij simpel verhaal.

6-2-2013 11:22 door: Fred Persoonlijk bericht
Tarantino is goed te herkennen aan de mix van dialogen en de muzikale ondersteuning van de scenes. Helaas herken ik ook de over-the-top scenes (shootout in het big house bv) en daar hou ik minder van. De eerste helft was echt top, de tweede helft was overdreven en langdradig.

22-11-2013 16:23 door: morgenroos Persoonlijk bericht
Geweldige acteurs de beste bij elkaar.
Veel actie,humor en spanning.
Verteld over de slavernij en zwarte mensen.
Veel goede schiet momenten.
Dus als je van alles houd dan is dit de moeie'te waard.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine