Conan the Barbarian (2011)

Regie: Marcus Nispel
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Avontuur/Actie/Fantasy
Speelduur: 113 minuten
Met: Jason Momoa, Rachel Nichols, Stephen Lang
meer acteurs
6,4
Avonturier Conan de Cimmeriƫr gaat op zoek naar degene die verantwoordelijk is voor de moord op zijn vader en de vernietiging van zijn dorp.

Nieuwe versie van Conan the Barbarian (1982).
Reacties


30-8-2011 13:16 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Ouderwets veel geschreeuw, spieren en bloed. Prima spektakel. Alleen mis ik Arnold Schwarzenegger...

26-10-2011 22:27 door: Diensa Persoonlijk bericht
Arnold had de rol van Perlman moeten hebben om nog een beetje een link te hebben met de oude films. Perlman doet het overigens ook geweldig in deze ouderwetse 'sword and sorcery' film. Hopelijk volgen er nog een paar delen.

27-10-2011 11:03 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Met een budget geschat tussen de 70 en de 90 miljoen en een wereldwijde opbrengst van nog geen 50 miljoen, schat ik dat er voorlopig nog geen vervolgen komen.

Helaas, want de originele 2 Conan films met Arnie vond ik erg leuk (ik moet deze nog zien).

27-10-2011 21:12 door: Diensa Persoonlijk bericht
Diensa schreef:
Arnold had de rol van Perlman moeten hebben om nog een beetje een link te hebben met de oude films. Perlman doet het overigens ook geweldig in deze ouderwetse sword and sorcery film. Hopelijk volgen er nog een paar delen.27-10-2011 21:14 door: Diensa Persoonlijk bericht
Wie weet wordt er nog wat verdiend aan de dvd en/of blu ray. Wel jammer, want het is echt een goeie film.

De klassiekers met Arnie moet je zeker gaan kijken.

9-11-2011 09:00 door: sindala Persoonlijk bericht
Best aardig, maar het verhaal ademt te weinig de sfeer van de boeken uit en leek naar mijn mening te veel op The Lord of the Rings. De Conan-avonturen blonken uit in kleinschaligheid, daar past zo'n strijd tegen een wereldheerser niet echt bij.

9-11-2011 10:33 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Ik heb met verwondering nog even gekeken naar de commentaren op de IMDB waar de Conan-puristen deze film vaak beter vonden dan de eerste verfilmingen in de jaren ྌ met Arnold. En ze roepen dat de Arnie-fans de film zwart hebben gemaakt en dat ie daarom is geflopt.

Ik kan me inderdaad voorstellen dat Mamoa dichter bij het karakter van Conan staat, maar de film worsteld met meer problemen. Zo lijkt het erop dat de film snel inelkaar is gezet om zo veel mogelijk special effects en gevechten te laten zien en zo weinig mogelijk verhaal. Buiten Mamoa vond ik ook het niveau van acteren nogal laag, maar dat kan dan ook aan het niveau van het materiaal liggen waar ze mee moesten werken.

De oude verfilmingen, die misschien wel verderaf staan van de boeken, vond ik toch beter. Daar werden inderdaad kleine verhalen in verteld die eindigden in epische avonturen, iets wat mij persoonlijk wel bevalt. In de 2011 variant is Conan al de 'messiah' voordat ie geboren werd.

Toch is het een aardige film, met zeker een paar leuke momenten.

4-6-2018 13:18 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Hmmm... toevallig de film gisteren weer eens bekeken... blijkbaar was deze verfilming zo nietszeggend dat ik gisteren geeneens gemerkt heb dat ik deze film al een keer eerder had gezien...

Maar het blijft een leuk actiespectakel...

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine