Unknown (2011)

Regie: Jaume Collet-Serra
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Mysterie/Drama/Actie
Speelduur: 113 minuten
Met: Liam Neeson, Diane Kruger, January Jones
meer acteurs
7,1
dr. Martin Harris reist met zijn vrouw naar Berlijn voor een congres. Bij aankomst van het hotel realiseert hij zich, dat hij zijn koffer op het vliegveld is vergeten. Daarop neemt hij direct een taxi terug naar het vliegveld. Onderweg verongelukt deze taxi en wanneer dr. Harris na vier dagen ontwaakt uit een coma, blijkt niemand hem meer te kennen. Zelfs zijn vrouw niet. Samen met de taxi-chauffeuse probeert hij zijn identiteit terug te vinden.


Reacties


3-5-2011 09:30 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Ik merk dat dit soort identiteit-actiefilms mij steeds minder kunnen boeien. Vgl met The Tourist of The Bourne Identity-reeks. Wel opmerkelijk dat dit genre-films zo gefocust is op Europa.

16-5-2011 15:27 door: iamsander Persoonlijk bericht
Ik ben dol op dit genre en leuk dat deze geheel in Berlijn afspeelde. Aanrader deze film!

29-5-2011 22:10 door: wilco Persoonlijk bericht
Liam neeson draagt deze film. Daardoor een zeven, in plaats van een zes.

31-10-2011 15:03 door: sindala Persoonlijk bericht
Ik ben het met bovenstaande opmerkingen eens. Wel jammer dat het Bourne-achtige verhaal later ineens een nogal onwaarschijnlijk aandoende Total Recall-twist krijgt, maar het sterke spel van Liam Neeson en ook van Diane Kruger maakt veel goed.

13-2-2019 16:40 door: coravelt Persoonlijk bericht
Ik vind de vergelijking met Bourne niet erg kloppen. Dat blijft beperkt tot geheugenverlies. Verder heel goed verhaal, met goede twist aan het einde. Prima acteerwerk, ook redelijk gedaan om laten geloven dat het in Berlijn speelt.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine