The Italian Job (2003)

Regie: F. Gary Gray
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk
Genre Actie
Speelduur: 111 minuten
Met: Mark Wahlberg, Charlize Theron, Donald Sutherland
meer acteurs
7,3
Het plan was volmaakt, de klus werd perfect uitgevoerd en de terugtocht verliep probleemloos. De architect van de roof, Charlie Croker (Mark Wahlberg), was de gevierde man. De enige dreiging die hij niet had zien aankomen, was het verraad van een bendelid...
Charlie heeft een team van experts om zich heen. Steve (Edward Norton) is goed ingevoerd in de schimmige wereld van het goud, Lyle (Seth Green) is een computergenie, Handsome Rob (Jason Statham) kan alles met auto's, Left-Ear (Mos Def) is gek op explosieven en de oude John Bridger (Donald Sutherland) weet elke kluis open te krijgen. Samen voeren ze een spectaculaire goudroof in Venetie uit. Ze zijn in staat om zonder een schot te lossen een enorme goudvoorraad weg te slepen uit een zwaarbewaakt palazzo.

Na de geslaagde roof gaan de mannen ervandoor, maar op hun reis naar de vrijheid en de rijkdom heeft een van de bendeleden zijn eigen plannetje. Hij steelt de buit nog eens van zijn mederovers en laat hen voor dood achter.

Samen met Stella (Charlize Theron), de dochter van John Bridger een kluis-expert, gaan zij hun goud terugstelen in Los Angeles. Maar dan moeten zij door de onmogelijk drukke spits. En dan zijn Mini-Coopers wel handig....
Reacties


12-7-2004 20:46 door: Simon The Warrior Persoonlijk bericht
THE ITALIAN JOB
Vlotte, entertainende misdaadfilm met een grote dosis humor (Statham en Green zijn een heerlijk komisch duo) en bij momenten snijdende spanning (de openingsscène in Venetië!).
Af en toe een pure reclamespot voor de Mini’s (u weet wel, de autootjes waarmee de cast door de straten en riolen van Los Angeles scheurt en waaruit blijkt hoe handig en snel die toch zijn) maar voor de rest de perfecte film voor een zondagavond.
Whalberg, Statham, Green en Sutherland doen hun best, eveneens als de bloedmooie Theron, maar de show wordt gestolen door Norton (die de film aanvaardde vanwege contractuele verplichtingen) als slechterik van dienst.
Hij staat enorm duidelijk tegen zijn goesting te acteren, en is daarom zo genietbaar.

A Simon P. Review

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine