Love (2011)

Alternatieve Titel: Angels & Airwaves Love
Regie: William Eubank
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre SF/Drama
Speelduur: 90 minuten
Met: Gunner Wright, Corey Richardson, Bradley Horne
meer acteurs
6,0
Astronaut Lee Miller wordt in 2039 naar het International Space Station (ISS) gestuurd, dat al 20 jaar onbemand in een baan om de aarde draait. Hij verliest contact met da aarde en moet alleen zien te overleven. Om zijn geestelijke gezondheid te behouden in deze eenzame en claustrofobische omgeving begint hij te dromen over de eermalige kosmonauten en astronauten die ooit het ruimtestation bemanden en waarvan hij polaroids in het station heeft gevonden.

Geproduceerd en van muziek voorzien door de rockgroep Angels & Airwaves (AVA).


Reacties


26-6-2022 12:50 door: sindala Persoonlijk bericht
De film ziet er prachtig uit, maar het verhaal over een eenzame man in de ruimte lijkt wel erg veel op films als (vooral) "Solaris", maar ook wel "2001: A Space Odyssey" en "Moon". Qua vormgeving lijkt het hier en daar wel op Danny Boyle's "Sunshine" en Darren Aronofsky's "The Fountain" (het einde).

Al met al dus niet bijster origineel, maar als je weet dat het budget een half miljoen dollar was ziet de film er werkelijk schitterend uit. Door dat relatief lage bedrag zal het ook wel niet mogelijk zijn geweest om gewichtloosheid te simuleren in het ISS, wat wel een beetje afbreuk doet aan het realisme.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine