Nova Zembla (2011)

Alternatieve Titel: Nova Zembla 3D
Regie: Reinout Oerlemans
Herkomst: Nederland
Genre Drama/Avontuur
Speelduur: 108 minuten
Met: Jan Decleir, Derek de Lint, Doutzen Kroes
meer acteurs
5,8
Nova Zembla vertelt het legendarische, waargebeurde verhaal van de avontuurlijke ontdekkingsmissie van Willem Barentsz, dat destijds is opgetekend door het jonge bemanningslid Gerrit de Veer. In het 16e eeuwse Amsterdam waarin de scheepsbemanning wordt samengesteld, is Gerrit de Veer assistent van de bekende dominee Petrus Plancius en bovendien verliefd op diens mooie dochter Catharina. Als grote initiator van de ontdekkingsreis besluit Plancius heimelijk om de bleue Gerrit mee te sturen op de expeditie van Barentsz en Heemskerck om te bewijzen de liefde van zijn dochter waard te zijn.


Reacties


27-11-2011 23:59 door: esthervandenelzen Persoonlijk bericht
Door wat gezapig gezoen en een halfslachtige omhelzing moet de liefde tussen Gerrit en Catharina van de buis spatten. Tevergeefs. Passie is jammer genoeg niet het enige dat ontbreekt. Acteertalent is zo nu en dan ook ver te zoeken. En ik wist ook niet dat ze in de 16e eeuw al tegen elkaar zeiden: "Nu nog niet openmaken gek." Gek? Dat vind ik pas gek. Zo zijn er wel wat meer ergernissen met als hoogtepunt een ijsbeer door de schoorsteen.. Nja, ziet voor uzelf. Maar ik weet zeker dat ook Maxima bij de premiere een keer kromme tenen heeft gehad.

5-12-2011 13:51 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Het is best een aardige film. Echter helemaal meten met Hollywood kan Reinout zich nog niet. Naar mijn idee zitten er wat onlogische dingen in, die er makkelijk uitgehaald hadden kunnen worden wanneer met iets langer aan de tekentafel had gezeten van het script. Maar goed in relatie tot het beperkte budget kom ik toch uit op een zeven.

spoiler:

Bijvoorbeeld het sterfmoment van de kapitein. Op zich logisch dat dit vlak voor de redding gebeurde, maar had hem nog even een heldenrol toebedeeld! En de vechtpartij naderhand past ook niet helemaal lekker.

Doutzen is wel een heerlijke verschijning op het witte doek. Ik had het geloof ik nog mooier gevonden wanneer ze alleen in het hoofd van Gerrit had bestaan. En dat hij door zo'n lange afwezigheid van haar een soort Engel had gemaakt.

10-5-2012 15:28 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Het verhaal is inderdaad niet zo denderend, wat wil je ook een mannetje of 10 eerst weken op een boot en daarna maanden in een hutje in de sneeuw... Vind het nog knap dat ze daar nog dik anderhalf uur mee weten te vullen.

Filmisch is het nog wel okay, maar dat weet de film niet te redden. Heb hem gewoon in 2D gekeken, en kan dus niet oordelen of de 3D wat toevoegde. Maar vind het wel okay dat er in ieder geval vanuit Nederland eens wat mee geprobeerd wordt.

30-4-2016 23:57 door: creatieve80 Persoonlijk bericht
Deze Nederlandse film
geef ik 8 stem


30-4-2016 23:57 door: creatieve80 Persoonlijk bericht
Deze Nederlandse film
geef ik 8 stem


RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine