Red Riding Hood (2011)

Regie: Catherine Hardwicke
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika, Canada
Genre Fantasy/Thriller/Drama
Speelduur: 100 minuten
Met: Amanda Seyfried, Gary Oldman, Lukas Haas
meer acteurs
6,6
De mooie Valerie is verliefd op houthakker Peter, maar haar ouders hebben reeds een huwelijk met de rijke Henry geregeld. De geliefden maken plannen om te vluchten, maar dan wordt Valerie's zus vermoord door een weerwolf. De dorpelingen hebben ooit afgesproken om het beest elke maand een dierenoffer te geven, maar nu blijkt dat de wolf het bestand heeft verbroken. De dorpelingen roepen de hulp van de oude jager Solomon in om het beest te doden, maar deze waarschuwt dat de wolf overdag een normaal mens is en dat het moordlustige wezen iedereen kan zijn.


Reacties


26-4-2011 22:29 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Visueel gezien brengt de film veel! Een mooi decor, leuke huisjes en een zeer mooie hoofdrolspeelster! Ook de manier waarop het sprookje 'echt' is geworden is leuk bedacht. Het idee van een weerwolf is vrij aardig uitgewerkt. Echter de tiener-romantiek die we kennen uit de Twilight-films maakt de film vervelend en bij vlagen zelfs zeer vervelend! Jammer want het had een mooi sprookje kunnen worden, ook voor volwassenen. En... Gary Oldman blijft altijd een genoegen te ontmoeten in een film.

9-12-2011 08:47 door: sindala Persoonlijk bericht
Inderdaad visueel erg mooi, en hoewel ik persoonlijk niet zo gecharmeerd was van Amanda Seyfried ben ik het met de rest van mrdaans commentaar hierboven helemaal eens. Regisseuse Catherine Hardwicke regisseerde ook de eerste Twilight-film, dus het is niet verwonderlijk dat deze film op Twilight lijkt. Erg jammer, want met een wat volwassener verhaal was deze film veel beter te verteren geweest.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine