Mutant Girls Squad (2010)

Alternatieve Titel: Sentô Shôjo: Chi no Tekkamen Densetsu
Regie: Noboru Iguchi, Yoshihiro Nishimura, Tak Sakaguchi
Herkomst: Japan
Genre Actie/Fantasy
Speelduur: 90 minuten

Acteurs:
7,0
Rin, een gepeste tiener, ontdekt op haar zestiende verjaardag dat haar arm gemuteerd is in een mes-achtig wapen. Een geheimzinnige organisatie wil haar te pakken krijgen en haar ouders worden vermoord. Rin wordt op het nippertje gered door een krachtig wezen genaamd Hiruko. Niet lang daarna besluiten mutanten uit heel Japan om samen te komen en te trainen, zodat ze de regering omver kunnen werpen. Ondertussen gaat Rin, uitgerust met een speciaal ijzer masker, de strijd aan. Ze gebruikt haar krachten om wraak te nemen.


Reacties


23-1-2011 14:24 door: wilco Persoonlijk bericht
Alleen voor liefhebbers van japanse GORE films en mensen met een zieke geest.

23-1-2011 16:09 door: sindala Persoonlijk bericht
Ik hou wel van dit soort films en heb deze maar meteen op mijn 2c gezet. Het bloederige geweld is zo overdreven in beeld gebracht dat je het niet meer serieus kunt nemen, maar het is vaak wel erg grappig. Van dit soort films zijn er de laatste jaren een flink aantal uitgebracht. Dé klassieker in dit subgenre is natuurlijk "Tokyo Gore Police" (van Yoshihiro Nishimura, die ook in bovenstaande film mee-regisseerde), maar mijn persoonlijke favoriet is "The Machine Girl" (van co-regisseur Noboru Iguchi). Andere gelijksoortige films films die ik heb gezien zijn "RoboGeisha", "Vampire Girl vs. Frankenstein Girl", de "Chanbara Beauty"-films en het nogal sadistische "Grotesque".

Mijn top-3 is "The Machine Girl", "Tokyo Gore Police" en "Vampire Girl vs. Frankenstein Girl". De rest is niets speciaals, maar wel vermakelijk (als je tenminste van ultra-gewelddadige over-the-top bloedfestijnen houdt).

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine