The Lincoln Lawyer (2011)

Regie: Brad Furman
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Drama
Speelduur: 118 minuten
Met: Marisa Tomei, Matthew McConaughey, Ryan Phillippe
meer acteurs
6,9
Advocaat Mickey Haller regelt zijn zaken vanuit zijn Lincoln Town Car. Hij krijgt een winstgevende opdracht als hij onroerend goed-makelaar Louis Roulet mag verdedigen, maar al snel ontdekt hij dat deze een duister verleden heeft.

Net als de film "Blood Work" (2002) en de televisieserie "Bosch" (2014) gebaseerd op de boeken van de Amerikaanse schrijver Michael Connelly.


Reacties


19-4-2011 16:55 door: mrdaan Persoonlijk bericht
De film viel me wat tegen. Er zat geen lekkere cadans in de film, wat wel vaker het geval is bij boekverfilmingen. Daardoor komt het wat rommelig over. Wel jammer want -hoeveel wat voorspelbaar- het plot op zich is best aardig.

Ook kwam de sfeer van de film niet lekker over. De regisseur lijkt wat zoekende naar hoe Mickey moet worden neergezet. Een gangster (met af en toe flarden bijpassende muziek), een vriend van criminelen, een huisman, een vader, een serieuze advocaat, een autoliefhebber, een harde zakenman... Het komt wat schizofreen en weinig harmonieus over.

2-4-2013 09:16 door: sindala Persoonlijk bericht
mrdaan schreef:
De film viel me wat tegen. Er zat geen lekkere cadans in de film, wat wel vaker het geval is bij boekverfilmingen. Daardoor komt het wat rommelig over. Wel jammer want -hoeveel wat voorspelbaar- het plot op zich is best aardig. Ook kwam de sfeer van de film niet lekker over. De regisseur lijkt wat zoekende naar hoe Mickey moet worden neergezet. Een gangster (met af en toe flarden bijpassende muziek), een vriend van criminelen, een huisman, een vader, een serieuze advocaat, een autoliefhebber, een harde zakenman... Het komt wat schizofreen en weinig harmonieus over.

Mee eens. Overigens wel een geweldige bijrol van William H. Macy als Mickeys onderzoeker Frank Levin.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine