Tucker & Dale vs Evil (2010)

Regie: Eli Craig
Herkomst: Canada
Genre Comedy/Horror
Speelduur: 89 minuten
Met: Tyler Labine, Alan Tudyk, Katrina Bowden
meer acteurs
7,1
Twee 'Hillbillies' worden van moord beschuldigd door een groepje studenten die in de buurt van hun hut kamperen.


Reacties


20-12-2010 23:41 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Wat een geweldige parodie op een tienerslasher!

spoiler:

Erg hilarisch hoe ditmaal de Hillbillies de goodguys zijn en de tieners het evil zijn. Erg grappig hoe bij Tucker en Dale langzaam het idee ontstaat dat de studenten massaal suïcidaal zijn geworden.


Ik heb trouwens sterk de indruk dat deze film uit de hoek van Seth Green en vrienden komt. Kortom het past in de lijn van films als Superbad, Zack and Miri make a Porn en Sex Drive. Al moet ik eerlijk zeggen dat Superbad daar wel met kop en schouders boven uitsteekt.

22-7-2015 07:15 door: sindala Persoonlijk bericht
Het basisgegeven is inderdaad briljant, evenals de eerste helft van de film. Daar vond ik het wel wat minder worden, maar al met al een erg leuke film met een zeer origineel basisgegeven.

Ik vond het overigens niet echt een parodie op de tienerslasher, want daarbij denk ik toch vooral aan films als "Halloween" of "Friday the 13th". Deze film is eerder een parodie is op films als "The Texas Chainsaw Massacre", "The Hills Have Eyes" of "Wrong Turn" met moorddadige hillbillies of rednecks. Ik heb opgezocht of er een naam is voor dit subgenre. Op internet worden deze films meestal Backwoods-film, Road Horror, Hillbilly Horror of Redneck Horror genoemd.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine