The Killing (1956)

Regie: Stanley Kubrick
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Misdaad/Thriller
Speelduur: 85 minuten
Met: Sterling Hayden, Coleen Gray, Vince Edwards
meer acteurs
7,3
Johnny Clay heeft een plan. Na 5 jaar in de gevangenis op Alcatraz doorgebracht te hebben besluit hij dat als hij dan toch misdaden pleegt, hij er maar beter voor kan zorgen dat de opbrengst ervan het risico op een straf waard is. Hij verzint een slim plan om een grote som geld van de plaatselijke racebaan te stelen. Het enige minpunt van zijn plan is dat hij geen rekening houdt met de hebberige vrouw van één van de kassamedewerkers en haar vriend.Reacties


22-7-2013 17:27 door: filmfan Persoonlijk bericht
Prachtige zwart-wit film die van begin tot eind boeit. Ik heb hem op dvd en die vind ik niet echt geweldig gerestaureerd. Hoe is de blu-ray?

23-7-2013 09:37 door: Tachyon Persoonlijk bericht
filmfan schreef:
Prachtige zwart-wit film die van begin tot eind boeit. Ik heb hem op dvd en die vind ik niet echt geweldig gerestaureerd. Hoe is de blu-ray?


Velen zijn het met je eens en vinden de DVD kwaliteit onder de maat. Ik heb zelf (helaas) de blu ray niet, maar heb even rondgekeken. Hoewel de puristen (die vallen over elke verkeerde pixel) hier en daar gedurende de film de kwaliteit minder vinden, is iedereen het er mee eens dat de film op blu ray het beste beeld heeft waarin ze de film ooit hebben gezien.

Het geluid is opgenomen in mono... en ja dus het geluid op de Blu-ray ook. Op de blu-ray zitten voor zo'n oude film ook nog best wel wat extra's, onder andere een aantal interviews en ook Kubrick's film noir "Killer's Kiss"

Kijk zelf maar eens:
Recensie op dvddizzy
Recensie op criterionforum (criterion heeft de blu ray uitgegeven)
Recensie van slantmagazine

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine