The King's Speech (2010)

Regie: Tom Hooper
Herkomst: Australiƫ, Verenigd Koninkrijk
Genre Drama/Geschiedenis
Speelduur: 118 minuten
Met: Helena Bonham Carter, Colin Firth, Guy Pearce
meer acteurs
7,4
Nadat zijn broer Eduard in 1936 afstand heeft gedaan van de Britse troon om te kunnen trouwen met een gescheiden Amerikaanse bestijgt Albert met tegenzin als koning George VI de troon.

De film won in 2011 de BAFTA en Oscar voor beste film.


Reacties


6-3-2012 00:25 door: sindala Persoonlijk bericht
Prachtige film met zeer sterk acteerwerk. De vier gewonnen Oscars voor beste film, regie, scenario en acteur zijn dik verdiend. Geoffrey Rush en Helena Bonham Carter, die beiden een Oscarnominatie kregen, waren ook erg goed.

3-10-2012 15:37 door: Sebo Persoonlijk bericht
Sterk acteerwerk, maar zeer teleurstellende film. Is het iemand opgevallen dat het verhaal volledig parallel aan Notting Hill en tig andere films loopt? Ok, de periode, de poppetjes en de kostuums verschillen, maar verder: twee zeer verschillende personen ontmoeten elkaar, het loopt wat stroef in het begin, maar ze worden onverwacht toch vrienden. Dan klapt de boel, waarna het weer goed komt en samen overwinnen ze iets.

7-5-2013 10:42 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Toch knap dat ie dan een oscar heeft gewonnen... En na het kijken van de film moet ik Sebo gelijk geven en de oscar jury ongelijk.
De film lijkt nergens onder het oppervlak te duiken, de personages blijven in hun karaktertrekjes en komen niet echt tot leven. Wel vond ik het interessant om te zien hoe het kongingshuis neergezet werd als een "normaal" gezin, met "normale" problemen.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine