Let Me In (2010)

Regie: Matt Reeves
Herkomst: Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten van Amerika
Genre Fantasy/Horror/Drama
Speelduur: 116 minuten
Met: Chloë Grace Moretz, Kodi Smit-McPhee, Richard Jenkins
6,7
Een jongen leeft alleen met zijn moeder en wordt gepest op school. Hij raakt bevriend met zijn nieuwe buurmeisje. Zij blijkt echter een vampier te zijn.

Amerikaanse herverfilming van het Zweedse "Let The Right One In" uit 2008.


Reacties


21-6-2012 23:11 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Hoewel de film redelijk wat factoren in zich heeft die doorgaans reden zijn voor mij om een laag oordeel te geven, - het is een remake, het gaat om het horrorgenre en in twee van de voorafgaande trailers in de bios speelde Nicolas Cage een hoofdrol - kan ik niet anders dan een grote waardering voor de film uitspreken. De muziek en het geweldige acteerwerk van de jonge acteurs maken het een fantastisch film. Zeker in combinatie het mooie camerawerk, een perfecte timing en de gekozen kleurfilters. Een mooie balans tussen eenzaamheid en genegenheid die de films zelfs aandoenlijk maakt. Kortom een acht!

spoiler:
En zoals de film zelf al suggereert het verhaal van Romeo en Julia in een ander jasje.

Verder nog een tweetal vragen in deze spoiler:
1. Is het meisje een vampier? Tijdens het kijken kreeg ik eerder de indruk dat het om een/de duivel gaat. Niet in de minste plaats vanwege de gelovige moeder... Aan de andere heet het meisje Abby en geen Lucy, wat een soort ongeschreven regel is in filmland als het gaat om de duivel. Hoewel ik tijdens het kijken al wel had bedacht dat de jongen, Owen geheten, best een omgekeerde Omen zou kunnen zijn.
2. Over de moeder gesproken. Waarom zien we haar gezicht niet in de film? Eerder noemde ik de term gelovig en zou engel gepast zijn, aan de andere kant... een engel met een alcoholprobleem?? Misschien is het niet meer dan het versterken van het gevoel van eenzaamheid waarin Owen leeft.

Eigen update: het is een vampier.


16-2-2011 17:08 door: iamsander Persoonlijk bericht
Overbodige remake.

Origineel van pasgeleden (2008) was stukken beter.

18-2-2011 11:30 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Nou ben ik wel benieuwd naar het origineel. Op basis van de trailer leek me de remake beter.

17-9-2012 19:13 door: sindala Persoonlijk bericht
iamsander schreef:
Overbodige remake. Origineel van pasgeleden (2008) was stukken beter.

Mee eens.

26-9-2012 13:13 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Om eerlijk te zijn vond ik uiteindelijk de remake ook beter dan het origineel. De acteurs van de remake spreken mij wat meer aan.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine