Mr. Stitch (1995)

Regie: Roger Avary
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Tv-film/SF
Speelduur: 94 minuten

Acteurs:
7,0
Dokter Rue Wakeman maakt met zijn team in opdracht van het leger een levend wezen uit de organen van 44 mannen en 44 vrouwen. Dit wezen, dat ze Lazarus noemen, moet model staan voor een serie super-soldaten.


Reacties


3-7-2012 01:04 door: sindala Persoonlijk bericht
Deze stond al jaren op mijn 2c-lijst, niet alleen vanwege Rutger Hauer, Wil Wheaton (Star Trek) en Nia Peeples (Fame), maar ook omdat de film is geschreven en geregisseerd door Roger Avary, (mede-)schrijver van o.a. True Romance, Killing Zoe, Crying Freeman en natuurlijk Pulp Fiction. De "stitch"-effecten zijn van Tom Savini, bekend van zijn make-up-effecten in horrorklassiekers als Dawn of the Dead, Friday the 13th, Creepshow, Two Evil Eyes en Necronomicon. Savini heeft ook een klein rolletje als Chemical Weapons Lab Technician.

De film is een variatie op het Frankenstein-verhaal, niet erg origineel maar wel amusant en met mooie decors. De hoofdrollen zijn voor Wheaton als Lazarus, Hauer als dr. Wakeman en Peeples als dr. English. Ron Perlman (dr. Texarian) en Michael Harris (generaal Hardcastle) hebben leuke bijrollen.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine