Amores Perros (2000)

Alternatieve Titel: Love's a Bitch
Regie: Alejandro González Iñárritu
Herkomst: Mexico
Genre Thriller/Misdaad/Drama
Speelduur: 153 minuten
Met: Álvaro Guerrero, Goya Toledo, Emilio Echevarria
meer acteurs
8,0
Een auto scheurt op topsnelheid door de straten van Mexico Stad. Over zijn schouder kijkend voert de chauffeur een paniekerige discussie met de man op de achterbank, die een derde, hevig bloedende figuur vasthoudt. Het blijkt een grote, zwarte hond te zijn. Tegelijkertijd wordt de auto onder vuur genomen door de inzittenden van een bestelbusje. De auto boort zich vervolgens met volle vaart in een andere personenwagen.

Regisseur Iñárritu laat het ongeluk nog drie keer terugkomen, gefilmd vanuit verschillende invalshoeken. Hij gebruikt het om drie verschillende verhalen te vertellen. Deze opzet geeft Iñárritu de kans om een dwarsdoorsnede van de Mexicaanse samenleving te laten zien.


Reacties


29-4-2004 12:41 door: Fred Persoonlijk bericht
De titel zegt het: Love is a bitch. Nou dat klopt wel als je deze film mag geloven. Heel mooi gemaakt rondom de centrale gebeurtenis: een ongeluk.

29-4-2004 15:22 door: Sebo Persoonlijk bericht
Klinkt heel erg als 21 grams. Klopt dat?

29-4-2004 16:13 door: Fred Persoonlijk bericht
Sebo schreef:
Klinkt heel erg als 21 grams. Klopt dat?

Zelfde regisseur he.. De stijl is wel een beetje hetzelfde idd. Wel vernieuwend, maar hij moet het nu niet nog een keertje zo doen...

3-1-2005 20:10 door: sindala Persoonlijk bericht
Het is een sterke film, alleen die hondengevechten hadden van mij niet zo visueel gehoeven. Toch een 7 waard.

29-1-2005 20:27 door: Jinx Persoonlijk bericht
21 Grams is naar mijn mening veel commercieler en daardoor een erg "glad" produkt. Niet slecht maar Amores Perros is toch wel ff wat anders. Veel rauwer en realistisch en diverse verhaallijnen.RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine