8 Mile (2002)

Regie: Curtis Hanson
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika, Duitsland
Genre Actie/Drama
Speelduur: 110 minuten

Acteurs:
7,1
De film vertelt over een kritieke maand in het leven van de jonge blanke rapper Jimmy, die op zoek is naar zijn identiteit en een doel in zijn leven. Met een ongeïnteresseerde familie en een slechte achtergrond leert hij zijn woede, angsten en frustraties te uiten terwijl hij zijn slechte afkomst probeert te ontstijgen.


Reacties


22-5-2004 17:52 door: Cannon Persoonlijk bericht
Viel me nix tegen van onze Eminem.

22-5-2004 18:03 door: EZ Persoonlijk bericht
gewoon een hele goeie film

18-10-2004 18:19 door: Fred Persoonlijk bericht
Aangename verrassing! Ik had niet veel verwacht van deze film, maar naar aanleiding van een aantal positieve reacties hier heb ik hem toch maar gezien. En ik vind het zowaar een goede film! Ik heb inmiddels gehoord dat eminem meer films wil maken, waaronder een actiefil a la james bond. Dat moet ie misschien niet doen. In deze film is hij als rapper uiteraard wel geloofwaardig, maar als actie-held...

16-2-2005 19:22 door: Grecco Persoonlijk bericht
Wie weet..
Misschien bevalt het juist wel..
Laten we maar afwachten welke rol hij de volgende keer pakt en kijken of ie echt kan acteren..

29-8-2005 16:18 door: Edwin Persoonlijk bericht
Dit is de 'Purple Rain' van de jaren ༼. Slap verhaal met een leuke hoofdrolspeler die al valsspelend zijn trendy sociale problemen en gekwetste zelfbeeld overwint. Speelt prachtig in op het hollywoodsentiment van de achterbuurten. Echt helemaal niets bijzonders aan deze film, hooguit de rol van Kim Basinger, en natuurlijk de muziek.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine