OSS 117: Cairo, Nest of Spies (2006)

Alternatieve Titel: OSS 117: Le Caire, nid d'espions
Regie: Michel Hazanavicius
Herkomst: Frankrijk
Genre Comedy
Speelduur: 99 minuten
Met: Jean Dujardin, Bérénice Bejo, Aure Atika
7,0
Cairo 1955, de relatie tussen Nasser's Egypte en Frankrijk zijn gespannen. Hubert Bonisseur de la Bath, een Franse spion, is in Cairo om de verdwijning van zijn vriend en collega Jack Jefferson te onderzoeken. Samen met de schone Larmina, zijn assistente duikt hij in het wespennest van Engelse, Duitse en Russische spionnen op zoek naar clous om zijn zaak op te lossen.

Heeft een vervolg met "OSS 117 - Lost in Rio" uit 2009.


Reacties


30-6-2010 22:43 door: Tachyon Persoonlijk bericht
De film komt over als een film van een typetje die de komiek Dujardin speelt in een franse sketch-show. Ik weet niet of het waar is, maar zo komt het mij wel over.

De film is flauw en over the top, maar vermakelijk (ik zal waarschijnlijk wel veel franse grappen gemist hebben) en heeft een of twee hilarische momenten (er zit zelfs een Belgenmop in!). Er zijn duidelijke verwijzingen te vinden naar de oude James Bond films (Dujardin probeert Sean Connery na te doen) en oude spionage series.

Ik heb me in ieder geval vermaakt, en ben eigenlijk benieuwd naar het vervolg (kwam ik na het kijken van de film achter, ze zijn momenteel zelfs een derde film aan het opnemen).

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine