The Name of the Rose (1986)

Alternatieve Titel: Der Name der Rose
Regie: Jean-Jacques Annaud
Herkomst: Italië, Frankrijk, Duitsland
Genre Thriller/Misdaad/Avontuur
Speelduur: 130 minuten
Met: Christian Slater, Michael Lonsdale, Sean Connery
meer acteurs
7,9
Het is het werk van de Duivel. Althans, dat beweren enkele kwatongen wanneer een 14de-eeuws klooster wordt opgeschrikt door een reeks bizarre sterfgevallen. Nog anderen leggen een verband tussen de doden en het Boek Openbaring. Maar Broeder William van Baskerville denkt er het zijne van. Hij is vastbesloten een moordenaar te vatten aan de hand van feiten en denkwerk, de werktuigen van een ketter. Sean Connery, die voor zijn vertolking van de geslepen William een BAFTA — de Britse Oscar — in de wacht sleepte, schittert in deze meeslepende bewerking van de bestseller van Umberto Eco. Christian Slater speelt de rol van Adso, het hulpje van de religieuze speurneus, een jonge snaak die zich in het schemergebied van zijn intellectueel en seksueel ontluiken bevindt. F. Murray Abraham, de Inquisiteur, is de vleesgeworden arrogantie. Regisseur Jean-Jacques Annaud verfilmde dit sfeervolle misdaadverhaal in een authentiek 12de-eeuws klooster, waar gekapte gezichten uit het duister opdoemen als waterspuwers.


Reacties


10-9-2004 11:15 door: Phoenix Persoonlijk bericht
Een heerlijk duistere film. Moord of waren het nu ongelukken? Als kijker wordt je verwend met de prachtige filmbeelden en de perfect gecaste Sean Connery en Ron Perlman.

4-2-2005 23:58 door: sindala Persoonlijk bericht
Heel mooie verfilming van het ook erg goede boek. Het klooster in de bergen is een prachtige locatie voor deze schitterende vertelling. Sean Connery is geweldig met z'n rustige, bijna superieure vertolking van speurende monnik.

19-9-2005 21:23 door: Edwin Persoonlijk bericht
Onlangs weer na lange tijd gekeken. Nog steeds een goede, rustige en sfeervolle film. Sean Connery is goed zoals hij altijd op dezelfde manier goed is. Dit keer als monnik dus. Mijn favoriet blijft echter Salvatore.

21-4-2006 23:24 door: tommdp Persoonlijk bericht
schitterende film!
gewoonweg geniaal, naar mijn mening is het hoofdpersonage echter niet connery maar slater, wat dan ook meteen de titel van de film verklaart "de naam van de roos".


RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine