X-Men: First Class (2011)

Alternatieve Titel: X: First Class
Regie: Matthew Vaughn
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre SF/Actie/Drama
Speelduur: 132 minuten
Met: January Jones, James McAvoy, Michael Fassbender
meer acteurs
7,1
De jonge mutanten Charles Xavier en Erik Lensherr komen tegenover mutantenschurk Sebastian Shaw en zijn Hellfire Club te staan. Shaw wil een Derde Wereldoorlog ontketenen.

Prequel van de X-Men-filmreeks, met de nog jonge Charles Xavier en Erik Lensherr, die nog niet hun mutantennamen Professor X en Magneto hebben aangenomen. Verder met de mutanten Raven Darkholme / Mystique, Emma Frost, Hank McCoy / Beast, Banshee, Havok, Angel Salvadore, Azazel, Riptide en Darwin.


Reacties


25-9-2010 15:30 door: sindala Persoonlijk bericht
Van wat ik uit de voorlopige castlijst op imdb kan opmaken concentreert het verhaal zich naast Xavier en Magneto vooral op Raven Darkholme / Mystique. Lijkt me geweldig, want dat vond ik altijd al het meest interessante personage (heb nooit begrepen waarom Mystique voor Magneto werkte, want ze lijkt me na Jean Grey de machtigste mutant).

6-6-2011 12:32 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Ik heb de film gister gezien en dat antwoord krijg je, Sindala! En meer ook! Erg mooi hoe deze film de achtergronden vertelt van de personages uit de latere films.
Gisteren heb ik ook x-men 3 nog eens gezien en ik moet zeggen dat ik deze vijfde film weer een stuk beter vind dan nummer 3.

27-6-2011 21:08 door: sindala Persoonlijk bericht
Een mooie film met een goed verhaal, waarbij het verleden van voornamelijk Professor X, Magneto en Mystique wordt behandeld. Met een heel korte maar briljante cameo van Wolverine.

En inderdaad, nu weet ik hoe en waarom Mystique bij Magneto belandde.

4-11-2011 01:53 door: WickedWitchy Persoonlijk bericht
De basis uit de comics is er niet of nauwelijks maar dat mag de pret niet drukken. Aardig vermaak maar het mist iets.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine