Star Trek: Of Gods and Men (2007)

Regie: Tim Russ
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre SF/Fan-film
Speelduur: 90 minuten
Met: Walter Koenig, Nichelle Nichols, Alan Ruck
meer acteurs
7,0
Kapitein Nyota Uhura woont in 2305 de ingebruikname van het museumschip USS Enterprise NCC-1701M bij, een replica van de oorspronkelijke NCC-1701. Uhura ontmoet Pavel Chekov en John Harriman, de kapitein van de Enterprise NCC-1701B. Ze ontvangen een noodoproep van de wereld van de Guardian of Forever.

Star Trek fanfilm gemaakt door een groot aantal medewerkers van de diverse Star Trek-televisieseries en -films als dankbetuiging aan de Star Trek-fans op de 40e verjaardag van Star Trek.


Reacties


10-5-2010 21:02 door: sindala Persoonlijk bericht
Vermakelijke film met erg mooie decors en met goede kostuums en make-up. Een fors minpunt zijn de belabberde effecten, vooral de met de computer gemaakte ruimteschepen zien er zeer amateuristisch uit. Ze hadden eigenlijk de makers van Star Wreck om hulp moeten vragen, want de schepen in hun laatste film zien er een stuk beter uit. Een ander minpunt is het matige geluid: omdat er vrijwel geen achtergrondgeluiden zijn is het vaak erg stil als men is uitgepraat. Dit had met wat zoem- en bliebgeluiden of een muziekstukje vrij simpel opgelost kunnen worden.

Een grote plus is naast het prima acteerwerk toch vooral het eigenzinnige, slim bedachte en overtuigende verhaal met voor Star Trek-kenners heel veel herkenbare momenten en gezichten. Het onderstaande zal daarom voor niet-ingewijden echter niet erg begrijpelijk zijn.

Het verhaal begint met Uhura en Chekov die terugkeren naar een planeet uit de TOS-aflevering "The City on the Edge of Forever", waar ze opnieuw oog in oog komen te staan met Charlie Evans (uit TOS: "Charlie X"). Zijn acties, waarbij hij onder andere een administrateur ombrengt (Ethan Phillips, Neelix uit VOY), zorgen ervoor dat er een alternatieve tijdslijn ontstaat, waarbij Gary Mitchell (uit TOS: "Where No Man Has Gone Before") de Federatie kan vernietigen en de "Galactic Order" opricht, waarin alle volkeren in de Melkweg worden ondergebracht. Kapitein John Harriman (gespeeld door Alan Ruck, die dit personage ook vertolkte in "Star Trek: Generations") voert het bevel over de GSS Conqueror. Hij heeft onder zijn bevel onder andere een Vulcan, een Borg (Crystal Allen, D'Nesh uit ENT), een Klingon (J.G. Hertzler, Martok uit DS9), een Andoriaan en Xela, zijn persoonlijke Orion Slave Girl (bekend uit TOS: "The Menagerie"), gespeeld door Chase Masterson (Leeta uit DS9). Zijn eerste officier Garan wordt gespeeld door Garrett Wang (Harry Kim uit VOY). Andere bekende Star Trek-acteurs zijn Tim Russ (die de film ook regisseert), hij speelde 7 jaar de Vulcan Tuvok in de serie ST: Voyager. Cirroc Lofton (Jake Sisko uit DS9) speelt hier Uhura's zoon Sevar en Grace Lee Whitney speelt opnieuw yeoman Janice Rand, hetzelfde personage dat ze in de oorspronkelijke serie en de films speelde. Shapeshifter Ragnar (de kameraad van Kittrick/Chekov) wordt gespeeld door Gary Graham, Soval uit ENT. Uhura's man is de Vulcan Stonn, gespeeld door Lawrence Montaigne die ditzelfde personage speelde in TOS: "Amok Time". Dan zijn er nog de Vulcan-priesteres (Arlene Martel, T'Pring uit TOS) en Gary Mitchell (Daamen Krall, die verschillende Star Trek-games heeft ingesproken).

Tenslotte is ook Herb Jefferson jr. wel een vermelding waard, die door sciencefictionliefhebbers wel zal worden herkend als kolonel Boomer uit "Battlestar Galactica".

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine