The Immortal (2010)

Alternatieve Titel: 22 Bullets. L'immortel.
Regie: Richard Berry
Herkomst: Frankrijk
Genre Thriller/Misdaad/Actie
Speelduur: 115 minuten
Met: Jean Reno, Kad Merad, Gabriella Wright
meer acteurs
7,2
Het verhaal is gebasseerd op ware feiten. Charly Matteï (Jean Reno) heeft jarenlang bij de maffia gezeten in Marseille. Nadat hij uit de maffia is gestapt, wordt hij door de maffia neergeschoten met 22 kogels. Charly overleeft wonder boven wonder de aanslag op zijn leven en gaat op zoek naar Tony Zacchia (Kad Merad) om wraak te nemen.


Reacties


4-5-2010 16:42 door: hugobraun Persoonlijk bericht
Volgens mij (en IMDB) is de titel van deze film L'immortel, dus niet de Engelse variant...

Inhoudelijk is dit een fraai gangster-epos wat aan alle verwachtigingen van het genre voldoet. Niet meer, meer zeker ook niet minder. Ook veel mooie beelden van Marseille en omgeving.

4-5-2010 22:05 door: sindala Persoonlijk bericht
Imdb gebruikt de titel zoals die oorspronkelijk in het land van herkomst werd gebruikt. Wij proberen zoveel mogelijk de titel aan te houden waaronder de film in Nederland verschijnt, in dit geval dus The Immortal. De oorspronkelijke titel staat wel eronder bij "alternatieve titel".

6-5-2010 12:19 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Over de film. Naar mijn idee het een redelijk standaard mafia-film. Weliswaar op waarheid gebaseerd en in het Frans, maar dat is naar mijn idee het meest orginele aan de film. Zelfs de letters op de - in Nederlans gebruikte - poster lijken direct overgenomen van The Godfather.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine