Irreversible (2002)

Regie: Gaspar Noé
Herkomst: Frankrijk
Genre Drama/Misdaad
Speelduur: 95 minuten
Met: Albert Dupontel, Vincent Cassel, Monica Bellucci
7,2
Wanneer zijn vriendin Alex door een vreemde verkracht en ernstig verminkt achter gelaten wordt, besluit Marcus samen met zijn vriend Pierre, de ex van Alex, op zoek te gaan naar de dader. Ze komen terecht in Club Rectum en besluiten het recht in eigen hand te nemen. Het verhaal wordt achteruit verteld, zodat de kijker eerst met de resultaten, en pas langzaam met de aanleidingen kennis maakt. Het verhaal wordt erg rauw gebracht: de niet-samengevatte verkrachtingsscene van tien minuten is erg onplezierig om naar te kijkenReacties


14-12-2009 22:47 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Ik heb deze film gekeken zonder dat ik er iets vanaf wist. De film wordt van achter naar voor bekeken, waarbij het einde van elke scene het begin van de vorige scene was. Tevens wordt er nogal veel 'met de losse hand' gefilmd en wordt het beeld regelmatig rondgedraaid zodat je ondersteboven of met een hoek van 90 graden naar het scherm zit te kijken.
Na vijf minuten heb ik zelfs IMDB erbij gehaald om te kijken of dit nog wat werd. Daarna heb ik verder gekeken.

Buiten de het achterste voren voeren van het verhaal en de nogal wazige camera-voering (welke later in de film wel stabieler wordt) blijft er inderdaad een hele rauwe film over. Een goede film wil ik het niet noemen, maar zeker ook geen slechte. Als je jezelf door het moeilijke begin hebt geworsteld weet de film je waarschijnlijk wel te boeien om de volgende scene te zien (die zich dus vóór de huidige scene afspeelt). Als je echter niet van expliciet gebrachte geweld houdt, raadt ik je deze film ook niet aan. Gaspar No brengt het ongefilterd op het scherm.14-12-2009 17:33 door: martijnk Persoonlijk bericht
Nog nooit een film gezien waar een scene echt moeilijk is om naar te kijken vanwege geweld en realisme. Heel erg heftig.

14-12-2009 17:44 door: sindala Persoonlijk bericht
martijnk schreef:
Nog nooit een film gezien waar een scene echt moeilijk is om naar te kijken vanwege geweld en realisme. Heel erg heftig.

Ik heb bovenstaande film niet gezien, maar bij de soms erg wrede en smerige film Salò had ik dat ook. Sommige scenes heb ik maar gauw doorgespoeld.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine