Zatoichi (2003)

Regie: Takeshi Kitano
Herkomst: Japan
Genre Actie/Drama
Speelduur: 116 minuten
Met: Takeshi Kitano, Tadanobu Asano, Yûko Daike
meer acteurs
7,1
De blinde Zatoichi trekt door negentiende-eeuws Japan en verdient de kost met dobbelen en het geven van massages. Achter deze façade schuilt een meesterzwaardvechter die strijdt voor gerechtigheid. In een afgelegen bergdorpje gaat de bevolking gebukt onder de terreur van de Ginzo-bende. Onder leiding van de meedogenloze Ginzo ruimt samoerai Hattori in rap tempo lastige tegenstanders op. En daar valt onze held ook onder. Tot en met de zeer aanstekelijke slotscène is ritme een belangrijke factor in zowel de camerabewegingen, montage als muziek. Zatoichi is een prachtig en origineel tribuut aan een bijzonder vaak verfilmd verhaal.


Reacties


19-4-2004 22:52 door: Fred Persoonlijk bericht
Dit is een slapstick-samuraifilm. Een nieuw genre wat mij betreft. Ik weet niet precies wat ik er nou van moet vinden. Het ene moment is het een serieuze, gewelddadige film, het andere is het een lachfilm. Het einde was in ieder geval verrassend!

20-4-2004 09:27 door: Sebo Persoonlijk bericht
Niet helemaal nieuw. In Sichinin no Samurai zat toch ook die clown. En als ik het me goed herinner - het is alweer een poosje geleden dat we die film zagen - kwam daar ook nogal wat slapstick bij kijken.

20-4-2004 11:15 door: Fred Persoonlijk bericht
Sebo schreef:
Niet helemaal nieuw. In Sichinin no Samurai zat toch ook die clown. En als ik het me goed herinner - het is alweer een poosje geleden dat we die film zagen - kwam daar ook nogal wat slapstick bij kijken.

Hoe dan ook, het is niet een combinatie die je verwacht.

6-11-2004 22:02 door: Cannon Persoonlijk bericht
Idd vaag genre.
Maar het verhaal is niet slecht.

23-11-2004 13:23 door: E V Persoonlijk bericht
Een hele bijzondere film over een blinde samourai vechter/ masseur met geblondeerd haar. Een verhaal met spattend bloed, afgehakte ledematen, muzikale schoffels en hamers, een man verkleed als geisha, een gok verslaafde neef, terroriserende bendes en een snaarinstrument met een verborgen dolk.
regie van Takeshi Kitano die ook de blinde samourai speelt.


18-2-2005 16:36 door: Jinx Persoonlijk bericht
Kitano is jarenlang een beroemde stand-up comedian geweest.
Veel van zijn gangster-films bevatten zeer gewelddadige momenten afgewisseld door melige grappen.
Zo ook in deze film.

5-9-2005 23:00 door: sindala Persoonlijk bericht
Mooie en sterke film. De drie muzikale intermezzo's (dat gehak op het land, de regendans en dat hamergeklop) waren erg apart, de gevechten erg dynamisch (wat had Zatoichi een scherp zwaard zeg !) en de aankleding was heel mooi. De getekende ogen waren hilarisch.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine