Lost in Translation (2003)

Regie: Sofia Coppola
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika, Japan
Genre Drama/Romantiek/Comedy
Speelduur: 102 minuten
Met: Scarlett Johansson, Bill Murray, Akiko Takeshita
7,6
Bob Harris (Bill Murray) en Charlotte (Scarlett Johansson) zijn twee Amerikanen die in Tokio verblijven. Bob is een filmster die in de stad is voor de opnames van een whiskycommercial, Charlotte een jonge vrouw die achter haar man, een aan zijn werk verslaafde fotograaf, aan sukkelt.
Geplaagd door een jetlag komen Bob en Charlotte elkaar ’s nachts tegen in de bar van het luxe hotel. Uit deze toevallige ontmoeting groeit weldra een verrassende vriendschap. Charlotte en Bob trekken erop uit en gaan Tokio in waarbij ze verschillende hilarische ontmoetingen hebben met de inwoners en uiteindelijk een nieuw geloof krijgen in de mogelijkheden van hun beider levens.

De film won in 2004 de Golden Globe voor beste comedy- of muziekfilm.


Reacties


door: Edwin Persoonlijk bericht
De film viel mij erg tegen. Na tien minuten was de toon gezet, de leegte getoond, en ontwikkelde de film zich verder als een liefdesverhaal. Aardig, grappig, goed gespeeld, maar niet heel bijzonder en zelfs een beetje saai.

25-3-2004 19:52 door: wilco Persoonlijk bericht
Edwin schreef
De film viel mij erg tegen. Na tien minuten was de toon gezet, de leegte getoond, en ontwikkelde de film zich verder als een liefdesverhaal. Aardig, grappig, goed gespeeld, maar niet heel bijzonder en zelfs een beetje saai.

Ik vond de performance van Bill Murray echt verschrikkelijk goed. En overal vond ik de film het wel heel erg aardig doen.
Ik heb mij niet verveeld tijdens de film

25-3-2004 22:01 door: yootje Persoonlijk bericht
Ik ben nogal een Hollywoodganger, kijk geen artistieke films enzo, maar heb mij toch geen seconde verveeld.

31-7-2004 10:27 door: Kani Persoonlijk bericht
Toch fantastisch hoe deze film in 1,5 uur de atmosfeer van Japan aan de kijker tentoonspreidt. Scarlet Johansson vond ik BTW nog beter spelen dan Murray

13-8-2004 16:50 door: Jacinthe Persoonlijk bericht
De film is wat inhoud betreft inderdaad niet erg bijzonder en slaat hier en daar wat door in het tonen van het lege leven dat beide hoofdpersonen in de Japanse hoofdstad leiden (we krijgen wel erg vaak te zien dat de Japanse televisie niet erg spannend is). Toch moet ik zeggen dat ik door het mooie acteren van Bill Murray en Scarlett Johansson werd meegesleept. Goed dat ze in al hun eenzaamheid uiteindelijk toch niets met elkaar krijgen en wat zou ze bij het afscheid toch in haar oor gefluisterd krijgen?22-8-2004 10:27 door: bruno Persoonlijk bericht
Prachtige film die het wel moet hebben van de vertolkingen van Murray & Johansson.
Hele mooie beelden overigens30-9-2004 12:24 door: Bregje Persoonlijk bericht
Ik vond het een goede film over de landerigheid van het leven. Zit je een weekje in het spannende Japan, heb je eigenlijk alles voor elkaar, blijkt het leven toch langs je heen te glijden. Zeker bijdragend aan de sfeer is de muziek.

23-11-2004 15:22 door: E V Persoonlijk bericht
Geweldige film, super geacteerd door Scarlett Johansson en Bill Murray. Kleine rol van Giovanni Ribisi. Deze film heeft humor, emotie, prachtig camerawerk en fantastisch acteerwerk in de juiste combinatie.
Ben benieuwd naar die andere film van Sofia Coppola. Dit is in ieder geval een SUPER film!

25-12-2005 23:40 door: tim_oe Persoonlijk bericht
Beste tegenvaller

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine