Red Dawn (2012)

Regie: Dan Bradley
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Oorlog/Actie
Speelduur: 114 minuten
Met: Chris Hemsworth, Connor Cruise, Adrianne Palicki
meer acteurs
5,1
Een groepje tieners probeert hun stadje te redden nadat de Russen en Chinezen Noord-Koreanen het land zijn binnengevallen.

Nieuwe versie van Red Dawn uit 1984.


Reacties


2-3-2013 13:51 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Wat deze film te maken heeft met het origineel uit 1984, weet ik nog steeds niet. Het lijkt meer op "Tomorrow, When the War Began" uit 2010 (eigenlijk andersom, want Red Dawn was al klaar in 2009, maar werd door de financiële problemen van MGM op de plank gehouden. Bij de heruitgave zijn de chinezen vervangen door Noord-Koreanen om de Chinese markt te vriend te houden).

Wat ik wel sterk vond is dat het plot ruimte gaf voor de goede en slechte zaken van het verzet, en hier niet voor het hollywood cliché ging.

10-2-2016 14:40 door: sindala Persoonlijk bericht
Toegegeven, er zijn inderdaad wat "strubbelingen" binnen de verzetsgroep, maar voor de rest bestond de film toch echt wel uit een grote verzameling Hollywood-cliché's hoor! Hierdoor werd het toch al niet bijster originele vehaal in mijn ogen nog platter. De eendimensionale slechterikken, de vele zwartwit-situaties, de ongeloofwaardige gevechten en ontsnappingen en op het einde de onvermijdelijke wapperende Amerikaanse vlag haalden het geheel nog wat verder omlaag. Wat overblijft zijn wat mooie actiescenes en degelijk acteerwerk, maar dat is voor mij bij lange na niet genoeg voor een voldoende. Omdat de remake niets heeft geleerd van het origineel geef ik 'm nog een puntje minder.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine