Solomon Kane (2009)

Regie: M.J. Bassett
Herkomst: Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk
Genre Fantasy/Avontuur/Actie
Speelduur: 104 minuten
Met: James Purefoy, Pete Postlethwaite, Rachel Hurd-Wood
meer acteurs
5,9
De 17e-eeuwse puritein Solomon Kane zwerft over de aarde in zijn queeste om te wereld te bevrijden van alle kwaad.

Gebaseerd op de boekenreeks van Robert E. Howard.


Reacties


23-3-2010 10:03 door: hugobraun Persoonlijk bericht
Deze film irriteerde mij. Veel religieuze retoriek en plotwendingen die als donderwolken boven de film hingen. En het overmatige gebruik van rondhangende en -liggende lijken en het gebruik van zombies en ander ondood volk gaf het in plaats van een creepy sfeer soms een bijna lachwekkende sfeer. Zeker in combinatie met de rare slechteriken, vond ik dat de film zijn bedoelde sfeer absoluut niet haalde.

spoiler:

Hoogte- à dieptepunt was de scène waarin Solomon zichzelf van het kruis haalde. Veel smakelozer dan dit kon je het niet krijgen.


Aan het verhaal an sich viel ook weinig lol te beleven. Het leek met toeval aan elkaar te hangen, zonder veel lijn. En al wat er gebeurde zag je van zo ver aankomen en was zo slecht bedacht dat dat alleen maar meer irritatie opwekte.
Ik kan nog wel even doorgaan over alles wat ik slecht vond aan deze film, maar ik bedenk me net dat ik op m'n werk zit. Dus samengevat dit was slecht. Maar als je een film wil zien waarin god en het goede het kwade overwint zit je goed!23-3-2010 09:53 door: mrdaan Persoonlijk bericht
haha! lol Ik vond het vooral een vermakelijk en avontuurlijk epos. De ingrediënten: een held, een slechterik, mooi landschap, een onschuldig meisje, en rauwe gevechten...

Hier en daar werd het inderdaad wat belachelijk en schoten de makers een klein beetje uit. Desalniettemin werd naar mijn idee de bedoelde sfeer wel gehaald.

Een spoiler start je dmv het woord spoiler tussen [ ] en eindigt met /spoiler ook tussen [ ].

14-8-2010 23:08 door: Grecco Persoonlijk bericht
Een film die wel redelijk is. Op de een of andere manier kon het me niet volledig bij de les houden, maar heb me toch redelijk vermaakt. Al konden sommige dingen best wat minder naar voren gebracht worden.

24-5-2012 08:42 door: sindala Persoonlijk bericht
Inderdaad best vermakelijk, maar geen film die je lang bij zal blijven.

9-12-2015 04:35 door: Tony Clifton Persoonlijk bericht
Oei... moeilijk.... een 5je omdat de DP erg goed werk afgeleverd heeft en de cinematografie dik dik dik in orde is, errug mooie beelden. Ik ken de boeken niet maar wat is het toch met fantasyverfilmingen die zichzelf veels en veels te serieus nemen :-/ Op mijn meest puriteinse wijze, in sync met deze film... zonde zonde zonde!

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine